Story na Instagramu sve rekao: Benzema nema nikakvu dilemu ko treba osvojiti Zlatnu loptu ove godine

Francuz nije mogao biti jasniji od ovoga

Story na Instagramu sve rekao: Benzema nema nikakvu dilemu ko treba osvojiti Zlatnu loptu ove godine

Endin Čaušević

Iako već godinu dana nije član Real Madrida to nije spriječilo Karima Benzemu da prati finale Lige prvaka putem TV ekrana dok se nalazi na odmoru u Alžiru, a Francuz se nakon meča oglasio na Instagramu i jasno poručio ko treba da osvoji Zlatnu loptu.

Benzema je prije godinu dana iznenadio fudbalsku javnost jer je nakon 14 godina odlučio da napusti Real Madrid i karijeru je nastavio u saudijskom Al Ittihadu gdje nije imao baš najbolju sezonu.

Ponudu koju je dobio iz Saudijske Arabije iskusni napadač nije mogao odbiti iako se očekivalo da će ostati u Realu još godinu dana.

Sigurno je da se i Benzema kaje zbog odluke koju je donio jer je sezona u Al Ittihadu bila noćna mora za njega, a sol na ranu je činjenica da je Real Madrid prije dva dana ponovo osvojio titulu prvaka Evrope.

Iako nije više član Real Madrida Benzema je gledao finalnu utakmicu protiv Borussije Dortmund putem TV ekrana, te jasno da je navijao za klub u kojem je proveo skoro cijelu karijeru.

Benzema se trenutno nalazi na odmoru u Alžiru, te je s prijateljima uživao u finalu i proslavio što je njegov bivši klub po 15. put uspio da osvoji trofej Lige prvaka.

Oglasi

Nekadašnji napadač Real Madrida oglasio se potom na društvenim mrežama, a glavna tema bila je Zlatna lopta.

U posljednje vrijeme dosta se priča o tome ko bi trebao osvojiti nagradu za najboljeg igrača svijeta, te mnogi smatraju da će glavna borba biti između članova kraljevskog kluba Viniciusa Juniora i Judea Bellinghama.

Obojica igraju nevjerovatnu sezonu u Real Madridu i jedni su od najzaslužnijih što je ovaj klub uspio da osvoji tri trofeja u minuloj sezoni.

Međutim, što se tiče Benzeme čini se da on nema dilemu ko treba da osvoji Zlatnu loptu. On je objavio na storyju fotografiju Viniciusa Juniora i jasno poručio u opisu "Zlatna lopta".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Čini se da je trenutno prednost na strani Viniciusa, ali Bellingham ima priliku da preokrene situaciju u svoju korist ukoliko bude imao zapažen nastup na Evropskom prvenstvu s reprezentacijom Engleske.

No, i Vinicius će s Brazilom igrati na Copa Americi ovog ljeta. Ipak, jedna stvar je čini se jasna, a to je da će Zlatna lopta sigurno pripasti nekom od igrača Real Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Papa Perez je to već sredio, ne brinite. Tako je i Penaldu namjestio 5 komada, Modriću 1 itd. Ono što je Zlatan rekao je surova istina, nije se Messi borio sa Penaldom za Zlatnu loptu nego sa Perezom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi