"To nije bilo nepoštovanje prema mom igraču nego prema Turskoj i Siriji"

Ancelotti se osvrnuo na ružne scene sa stadiona Osasune

"To nije bilo nepoštovanje prema mom igraču nego prema Turskoj i Siriji"

Edmir Škorić

Nakon utakmice Osasuna - Real Madrid (0:2) u subotu navečer dosta se govorilo o sramotnom ponašanju domaćih navijača, koji su odlučili izvrijeđati Vinicius Juniora u trenucima kada se odavala počast žrtvama zemljotresa u Turskoj i Siriji minutom šutnje.

Kada je nastupila minuta šutnje za žrtve nedavnih tragedija koje su zadesile Tursku i Siriju, neko je s tribina uzviknuo: "Viniciuse, ku*vin sine". Skandalozno ponašanje muškarca nasmijalo je hiljade navijača okupljenih u El Sadaru, ali je bilo sramotno i šokantno.

Nakon utakmice, Osasunin trener Jagoba Arrasate branio je publiku, tvrdeći da je to bio jedini incident tokom utakmice. 44-godišnjak je bio u krivu. Također su se čule pjesme u kojima se Viniciju mlađem želi smrt u roku od 90 minuta .

"Zvali su ga pi*dom, na utakmici su mu priželjkivali smrt. Roditelji s djecom pokazali su nam srednji prst. U Španiji postoje stadioni s vrućom atmosferom na kojima se igra stvarno dobro. Ali to je besmislica i mi to ne želimo. Prestanimo konačno gledati Viniciusa Jr-a, počnimo gledati igrače kao ljude", rekao je golman Reala Thibaut Courtois.

"Uvrede se nastavljaju, ali i ples. Vidimo se u Liverpoolu", napisao je sam Vinicius na Twitteru.

Ovo nije prvi problem s ponašanjem španske javnosti prema Viniciusu mlađem i njegovoj reakciji. Prije manje od dvije sedmice Ancelotti je stao u odbranu Brazilca nakon onoga što se dogodilo na Mallorci .

Oglasi

Nogometaš je optužen za nepristojno ponašanje prema suparniku i javnosti, a pokazalo se da je i ranije bio rasistički vrijeđan. Rasizam je problem u španskom nogometu. Ja sam dio toga i vidim da je to problem koji trebamo riješiti. Pogotovo zato što se od Viniciusa Jr-a pravi krivac, a on je zapravo žrtva nečega što ne razumijem", rekao je Italijan.

"To nije bilo nepoštovanje prema Viniciusu Jr. Bilo je to nepoštovanje prema Turskoj i Siriji, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti na konferenciji za novinare nakon utakmice protiv Osasune.

Unatoč silnim uvredama, Vinicius ostaje fokusiran i nastavlja da pruža dobre partije. Upisao je asistenciju u pobjedi Reala, a strijelci u Pamploni bili su Valverde i Asensio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je drugi sa 51 bodom, ima pet bodova manje od Barcelone, koja kasnije s Cadizom igra svoj meč 22. kola La Lige.

Madriđani ne odustaju od titule, ali sada će mnogo pažnje posvetiti Ligi prvaka i mečevima s Liverpoolom u osmini finala. Prvi se igra u utorak navečer na Anfieldu, a onda slijede dueli s Atleticom u La Ligi i sa Barcelonom u Kupu kralja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676631476
Vinicius mlađi??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti