Otkriveno kako je Ancelotti zabio nož u leđa Modriću: "Luka je ljut, ali ne zato što ne igra"

Progovorio je španski novinar

Otkriveno kako je Ancelotti zabio nož u leđa Modriću: "Luka je ljut, ali ne zato što ne igra"

Admin Čaušević

Luka Modrić ne prolazi kroz lijep period u Realu Madridu, prvenstveno jer je preselio na klupu i sve se više piše o njegovom zahlađenju odnosa sa trenerom Carlom Ancelottijem.

Činjenica da "starojedioci" Realove svlačionice,Toni Kroos i Luka Modrić imaju novu ulogu u ekipi nije dobro legla iskusnim veznjacima, posebno Hrvatu, koji više nije starter.

Naime, nakon odigranog prvog poluvremena na Wanda Metropolitanu, katastrofalne utakmice za Real Madrid u kojoj su izgubili 3:1 od Atletica, Luka nije odigrao niti minute protiv Las Palmas na Santiago Bernabeuu, ni protiv Girone u gostima, a ušao je jučer u 65. minuti u utakmici protiv Napolija u Ligi prvaka.

Dan nakon utakmice u Italiji španski novinari su otkrili nove detalje kako je zapravo Ancelotti prevario Hrvata te da je sve počelo nakon reprezentativce pauze u septembru.

Novinar medija Cadena Sera Manu Carreno objasnio je razloge zbog kojih je Modrić ljut na Ancelottija.

"Modrić je ljut, ne zato što ne igra, nego zato što mu je Ancelotti rekao da će imati veću minutažu. Zbog toga Luka Modrić nije sretan."

Oglasi

"Jer na ljeto kad je imao ponudu iz Saudijske Arabije, razgovarao je sa italijanskim trenerom i Ancelotti mu je rekao: "Tvoja uloga se neće promijeniti. Ne brini, tvoja uloga će ostati praktično ista", rekao je.

"Sezona je počela i vidi se da Modrićeva uloga nije ni slična. Ali stižu na reprezentativnu pauzu i opet je razgovarao s Ancelottijem. A Ancelotti još jednom pokušao da ga smiri.

"'Veća je konkurencija u veznom redu, ali tvoja će uloga i dalje biti važna, rekao je Ancelotti Modriću nakon drugog razgovora."

"A nakon reprezentativne pauze, već vidimo šta se desilo. Ali sezona je počela i sve se može promijeniti".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Danas (jučer op.a.) je ušao na pola sata i ekipa je očito napredovala, ali Modrić je ljut, ne samo što nije igrao onoliko koliko je očekivao, nego zato što mu je Ancelotti rekao da će igrati još više."

Prema najavama iz Španije očekuje se da Modrić za vikend bude starter protiv Osasune. Tim potezom Ancelotti u maniru starog lisca sigurno pokušava stati na loptu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi