Dok je igrao za Real šutio je: Fudbalski svijet frapiran licemjernom izjavom Sergija Ramosa!

Španac traži pravdu

Dok je igrao za Real šutio je: Fudbalski svijet frapiran licemjernom izjavom Sergija Ramosa!

Admin Čaušević

Sergio Ramos se ovog ljeta vratio u Sevillu nakon što je 15-ak godina igrao za Real Madrid i PSG te je u Ligi prvaka počeo da osjeća nepravdu, barem iz svoje perspektive. 

Sevilla je u drugom kolu Lige prvaka gostovala PSV-u, imali su Andalužani dva puta prednost, ali je na kraju meč okončan rezultatom 2:2.

Na kraju utakmice se Ramos odlučio požaliti na suđenje, što praktično nikada nije radio dok je bio član Reala s obzirom na sudijsku protekciju koju uživaju Kraljevi.

"Svi klubovi nemaju isto poštovanje", započeo je Ramos te u nastavku svoje izjave šokirao fudbalski svijet.

"Ljudi će pričati šta žele, ali vidim da se sve ekipe ne poštuju na isti način i sada meni i svim navijačima Seville preostaje da se borimo s tim", kazao je iskusni štoper.

Oglasi

Tokom godina igranja za Real mali je milion prilikak gdje su Ramos i njegovi tadašnji saigrači imali sudijsku naklonost, ali to je iskusnom štoperu promaklu.

Ljubitelji fudbala još uvijek odlično pamte revanš susret četvrtfinala Lige prvaka između Reala i Bayerna 2017. godine.

Tada su Kraljevi slavili sa 4:2 poslije produžetaka, ali sudijski propusti Mađara Victora Kassaija poput davanja drugog žutog kartona Arturu Vidalu te priznavanje gola iz ofsajda Cristiana Ronalda.

Ramosu sada ne preostaje ništa drugo nego da prihvati novu realnost te drugačiji sudijski kriterij koji prema njegovom mišljenju i nije ravnopravan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nekadašnji štoper Crvene furije je protiv PSV-a asistirao Gudelju za 0:1, ali je zatim skrivio penal, te je i napravio propust kod drugog gola Električara.

Drugi mandat u Sevilli Ramos je počeo dobro i brzo postao lider ekipe, međutim dešavanja na terenu i ne idu u njegovu korsit pošto je ranije protiv Barcelone zatresao svoju mrežu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Jos jedan clanak iz grupacije loserpol juve bajan atletico svi zajedno godinama pod traumom od velikog Reala, jos Nojer sanja ona 4 gola Reala na Alianz areni od toga 2 od Ramosa
7 1
Culer
Lažni navijač Seville. Šutnuo ga Perez kao otpadak kad mu više nije bio bitan. Istrošen igrač. Jedino šta valja mu je žena.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti