Od sinoć za Bellinghama ne postoji baš nijedna dilema ko je najbolji fudbaler na svijetu

"On je za mene najbolji"

Od sinoć za Bellinghama ne postoji baš nijedna dilema ko je najbolji fudbaler na svijetu

Edmir Škorić

Engleski fudbaler Jude Bellingham otkrio je nakon utakmice u Napulju u utorak navečer ko je, barem po njemu, trenutno najbolji igrač na svijetu.

Real Madrid je u Napulju s 3:2 slavio protiv Napolija u fantastičnoj utakmici 2. kola Lige prvaka. Bila je to druga pobjeda Kraljeva u "njihovom takmičenju" i pokazali su da su spremni i ove godine ići do samog kraja.

Bellingham, koji igra nevjerovatno otkako je došao u Madrid iz Borussije Dortmund ovog ljeta, hvalio je svog saigrača. Iako je i sam dao pogodak Napoliju, oduševljen je Brazilcem, koji se upisao u strijelce i kojeg smatra najboljim igračem na svijetu.

"Vinicius je nevjerovatan. On je najbolji fudbaler na svijetu, s moje tačke gledišta. On je jedan od najtalentovanijih fudbalera s kojima sam igrao. Zbog njega su mi utakmice lakše. Njegova brzina, njegov talent...", rekao je Jude Bellingham, a prenosi As.com.

Jude Bellingham također je priznao da je i on sam iznenađen savršenim startom u Real Madridu, za koji je zabio osam puta u devet utakmica.

Oglasi

"Imam povjerenja u sebe, ali nisam znao da će biti ovako dobro. Za sve je zaslužan stručni štab i moji saigrači ," rekao je skromni Bellingham.

Real Madrid je nakon pobjede s Napolijem došao do šest bodova i vodeći je tim grupe C, a u trećem kolu, krajem oktobra, odmjeriće snage sa Bragom.

Što se tiče La Lige, Kraljevi vode na tabeli sa 21 bodom, a u narednom kolu ugostit će ekipu Osasune. Taj meč igra se već u subotu.

Bellingham je izabrao pet najvećih igrača Real Madrida - navijači zbunjeno gledaju listu

On je naveo neke od najpoznatijih igrača koji su predstavljali klub, ali naravno nisu navijači svi složni s izborom mladog Engleza. Neki smatraju da nedostaje Karim Benzema ili legendarni Alfredo Di Stefano, drugi tvrde da tu ne bi trebalo biti mjesta za Luisa Figa jer je, kao što je poznato, igrao i za Barcelonu.

Oglasi

Iako još naravno nije dostigao status prave legende, Bellingham je otkrio pet igrača koje smatra ikonama Real Madrida.

Engleski vezista je počeo sa svojim sunarodnjakom Davidom Beckhamom, koji je od 2003. do 2007. nosio bijeli dres. Takođe je odao počast svom ličnom uzoru, legendarnom francuskom fudbaleru Zinedinu Zidanu, a odao je i priznanje pobjedniku Svjetskog prvenstva 2002. Ronaldu Nazariju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bellinghamovu listu upotpunili su najbolji strijelac Real Madrida svih vremena, Cristiano Ronaldo, kao i Luis Figo. Karim Benzema nije bio uključen u listu.

Real je u svojoj bogatoj historiji imao na hiljade velikih majstora i zaista je teško napraviti listu od samo pet legendi, zbog čega je bilo i za očekivati da će neki navijači istu smatrati nedovoljno dobru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
A Glavic i *****cic iz kriminalne organizacije barcelone?
1 2
King_Kenny
...Vinicius ni u Realu nije najbolji,a kamoli na svijetu,i tamo su Curtois,Valverde i Bellingham bolji od njega...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi