Vapaj fudbalera iz Kijeva: "Molim vas, molim vas pomozite! Nestaje nam hrane i vode"
Foto - EPA

De Pena traži pomoć

Vapaj fudbalera iz Kijeva: "Molim vas, molim vas pomozite! Nestaje nam hrane i vode"

Midhat Šljivak

Napad Rusije na Ukrajinu zaprepastio je cijeli svijet, a na žestokom udaru su i sportisti koji su nastupali u ukrajinskim klubovima.

Većina njih završila je u skloništima. Ne mogu da napuste teritoriju jer je sve zatvoreno, a na društvenim mrežama se oglasio urugvajski fudbaler iz redova kijevskog Dinama Carlos De Pena.

"Hvala svima na porukama i emocijama koje šaljete. Realnost je da smo umorni. Ponestaje nam vode i hrane. Ne možemo napustiti Kijev i ne možemo naći način da dođemo do granice. Molim vas, molim vas pomozite", poručio je De Pena.

U Kijevu su zarobljeni i brojni brazilski fudbaleri koji nastupaju za Shakhtar iz Donetska i oni su s porodicama smješteni u lokalni hotel.

Carlos De Pena je već tri godine stanovnik Kijeva. Došao je u klub u aprilu 2019. godine i u 94 odigrane utakmice zabio je 19 golova.

Prethodno je igrao za urugvajski Nacional, Middelsbrough i Real Oviedo.

Top Komentari

King_Kenny
...pa kako sam ja citav rat proveo u Sarajevu bez hrane,vode,struje,grijanja,majke ti se naj*bem...2 dana rat i vec si se raspizdio,kako bi 4 godine pod granatama zivio...kakav mekusac.
8 8
epson
Sekunde mi nije zao ni jedni ni drugi, iz sela Nedjarici tokom agresije na BIH ranjen sam od strane ukrajinskog snajperiste zato k.ta me zaboli
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi