"Ispravljamo zablude arogantnog Zapada, borimo se protiv islamofobije"
Maryam Al Thani dala je vrlo otvorene i iskrene izjave.

Al Thani vrlo iskrena

"Ispravljamo zablude arogantnog Zapada, borimo se protiv islamofobije"

E. Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru jedno je od najbolje organizovanih u historiji, a jedina mana Katara jeste što im je fudbalska reprezentacija ostavila jako loš dojam i oborila niz negativnih rekorda, a o svemu je sada govorila Maryam Al Thani, supruga jednog od katarskih šeikova.

Ona je objavila niz objava na Twitteru, te kazala kako je reprezentacija Katara mogla dosta više na ovom prvenstvu.

 "Nijedna domaća momčad nije izgubila prve tri utakmice Svjetskog prvenstva", stoji u prvoj objavi.

"Iz naše grupe Nizozemska, Ekvador i Senegal su zaslužili prolaz dalje jer su se borili. Njihov narod je ratnički, a mi imamo "odmor" momčad koja je samo zaslužila raniji kraj utakmice", napisala je.

Oglasi

"Sve oko ovog turnira je odlično, organizacijski i medijski. Ispravljamo zablude arogantnog Zapada, borimo se protiv islamofobije i čuvamo naš arapsko-islamski identitet. Svi osim naše reprezentacije. Pokazali su se na tragičan način", zaključila je.

Podsjetimo, Katar je prvi u historiji od svih domaćina koji je izgubio sve utakmice u grupi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, pored Južne Afrike, jedini je domaćin koji nije uspio proći grupu. Južna Afrika je čak bila vrlo blizu, jer im je osmina finala 2010. godine izmakla samo zbog lošije gol-razlike.

Katar je i prvi domaćin koji je izgubio na otvaranju prvenstva, pa je nezadovoljstvo njihovih navijača opravdano, no, niko im nije ni davao šanse u ovoj grupi. 

Top Komentari

user1639705257
Naravno da je AROGANTNI ZAPAD ovakav kakav jeste i da postoji ISLAMOFOBIJA ali.. ovim budalama nikad se neće moći dokazati šta je pravi ISLAM!!! NIKADA! Zato se ne treba više truditi ( jer se može ostati trudan : - ) ).
2 6
SEJFUDIBIKODZE
Vise volim sve kur...v..e svijeta ,nego tebe umotanu mr .s u p mat..
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi