Zavjesa je spuštena: Katar ubjedljivo najgori domaćin u historiji Svjetskih prvenstava!
Katar oborio niz negativnih rekorda na prvenstvu kojem je domaćin.

Reprezentacija koja nije dorasla ovom takmičenju

Zavjesa je spuštena: Katar ubjedljivo najgori domaćin u historiji Svjetskih prvenstava!

E. Ganibegović

Danas je spuštena zavjesa na grupu A Svjetskog prvenstva u Kataru, pa sada zvanično možemo reći - reprezentacija Katara najgori je domaćin u historiji Svjetskih prvenstava, a ovo u Kataru je 22. po redu.

Selekcija Katara očekivano je završila na dnu grupe A iza Nizozemske, Senegala i Ekvadora, te je upisala sva tri poraza i tako srušila niz negativnih rekorda.

# TIM UTA BOD GR
1. Nizozemska 3 7 5:1
2. Senegal 3 6 5:4
3. Ekvador 3 4 4:3
4. Katar 3 0 1:7

Definitivno, najgori negativni rekord koji je Katar postavio jeste to da je jedini domaćin u historiji koji nije osvojio niti jednog boda, odnosno izgubio je sve utakmice na domaćem terenu.

Katar je u prvom kolu poražen od Ekvadora s 0:2, te su tako postali prvi domaćin u historiji koji je porazom otvorio prvenstvo. Zatim je izgubio od Senegala 1:3 i danas od Nizozemske 0:2.

Sva sreća za njih da je Mohammed Muntari postigao gol protiv Senegala, pa tako nisu završili takmičenje bez ijednog postignutog gola što bi zaista bilo sramota.

Također, Katar je uz Južnu Afriku 2010. godine jedini domaćin Mundijala koji nije uspio proći grupu. 

Razlika između Katara i Južne Afrike je ta što je domaćin iz 2010. godine imao četiri boda na trećem mjestu, baš kao i drugoplasirani Meksiko, pa je ispao samo zbog lošije gol razlike.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

# TIM UTA BOD GR
1. Urugvaj 3 7 4:0
2. Meksiko 3 4 3:2
3. Južna Afrika 3 4 3:5
4 Francuska 3 2 1:4

Naravno, Katar je na Svjetsko prvenstvo i "upao" samo zato što je domaćin i tako je debitovao na Mundijalima, gdje ovoj azijskoj reprezentaciji, prema svemu prikazanom, nije mjesto.

Ipak, vidjet ćemo kakvi će biti za četiri godine kada će se Svjetsko prvenstvo igrati u Kanadi, SAD-u i Meksiku. Tada će biti 48 reprezentacija, pa možda i oni nađu po prvi put svoje mjesto na Mundijalu kroz kvalifikacije.

Top Komentari

rasuloo
Napušite se qurca i vi i svi zapadni mediji koji šire za svaku moguću glupost propagandu što se tiče ovog svjetskog
8 1
Arnel925
U isto vrijeme najgori i najbolji. Najgori u fudbalu ali najbolji jer nije dao LGBT-u da dođe da širi satanovu nemoral i uništenje čovječanstva.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi