Teveza gađali hljebom, on ga podigao s poda i poljubio

Gest za svaku pohvalu

Teveza gađali hljebom, on ga podigao s poda i poljubio

Edmir Škorić

Avantura nekadašnjeg sjajnog fudbalera Caritosa Teveza na klupi Independientea je nastavljena. Legendarni Argentinac je sinoć vodio svoju ekipu u gostima kod Argentinosa, a duel je završen remijem bez golova (0:0).

Independienteu ove sezone pod vodstvom Teveza ide dobro i uprava kluba ima puno povjerenje u bivšeg fudbalera Manchester Cityja, kome je ovaj tim drugi u trenerskoj karijeri, budući da je prethodno radio jednu sezonu kao trener Rosarija.

Tevez je Independiente preuzeo u avgustu ove godine i ima ugovordo kraja sezone. Vodio je ekipu na osam utakmica, ostvario je četiri pobjede uz tri remija i samo jedan poraz uz 10 datih i sedam primljenih golova.

Posljednje gostovanje Argentinos Juniorsa ostat će upamćeno i po jednoj neobičnoj situaciji i čudnoj gesti domaće publike.

Naime, nešto prije kraja utakmice gađali su Teveza komadima hljeba, a jedan od njih pao je tik uz nogu Teveza. Njegova reakcija bila je nevjerovatna. Podigao je komad hljeba, poljubio ga i potom pažljivo spustio.

Oglasi

Slike koje su brzo obišle ​​internet i dobile jednoglasno priznanje za prekrasan gest bivšeg fudbalera.

Ovaj 39-godišnjak rano je uplovio u trenerske vode i nada se da će imati bar upola uspjeha kao u igračkim danima, kada je sa Manchester Unitedom osvojio dva naslova Premier lige i jedan sa Cityjem, osvajao je dva Scudetta sa Juventusom, brojne kupove u nekoliko zemalja, a kruna je bila Liga prvaka s Unitedom u sezoni 2007/08.

Carlos Tevez najbolje dane svoje karijere proveo je igrajući u Engleskoj u kojoj je proveo čak sedam godina, ali nikada nije naučio engleski jezik. Legendarni Argentinac po prvi put je nedavno pričao o tome i objasnio svima razlog zbog čega nikada nije htio da nauči engleski jezik.

"To je bio više kurtuloroški problem koji sam imao s Engleskom. Nisam htio da namjerno učim engleski jezik zbog svega što se dešavalo u tom ratu. Htio sam da oni uče španski, tako daleko sam išao, bio sam pun neke mržnje", rekao je Tevez i dodao.

"Moj ujak je igrao za River, jedini navijač Rivera u porodici i igrao je za rezervni tim. Kada je trebao debitovati za prvi tim išao je u taj rat i nikada nije zaigrao. Nakon rata je postao alkoholičar i veoma loš. Bili smo veoma bliski i sve to me baš pogodilo. Proveo sam sedam godina u Engleskoj, ali se na njihovu kulturu nikada nisam htio naviknuti. Nisam htio da učim engleski jezik zbog svog ujaka i svega što se dešavalo oko toga".

Tevez je u Premiershipu odigrao ukupno 202 utakmice, dao je 84 gola i upisao 40 asistencija. Tri puta je bio prvak Engleske, osvojio je jednom FA Kup i tri puta engleski Superkup. Također, u vitrini ima i trofej osvajača Liga kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti