"Smiju se zbog odlaska u Saudijsku Arabiju? Kupio sam 15 kuća za porodicu, valja hraniti 60 ljudi"

Carlos Tevez sasvim iskreno

"Smiju se zbog odlaska u Saudijsku Arabiju? Kupio sam 15 kuća za porodicu, valja hraniti 60 ljudi"

Admin Čaušević

Saudijska Arabija je nova obećana zemlja za sve fudbalere. Puno novca za poboljšanje imidža koji će se značajno popraviti dovođenjem najvećih imena evropskom fudbala.

Posljednji koji se pridružio "obećanoj zemlji" je Neymar s nevjerovatnim ugovorom i beskrajnim nizom pogodnosti.

Brazilac će zaraditi 160 miliona za dvije godine kao fiksnu platu plus niz bonusa koji se mogu skupiti od prvog dana. Monstruozna ponuda koju ne može ispuniti niko od vodećih kluboa u Evropi.

Legendarni Carlitos Tevez potpuno shvata današnje zvijezde koje su se odlučile za ulazak u novi svijet fudbala. On je jednom trenutku svoje karijere odabrao je Kinu, čisto iz ekonomskih razloga.

Bez imalo srama Tevez je kazao zašto je stao na stranu onih koji danas pakiraju kofere i potpisuju milionske ugovor sa Saudijcima.

Oglasi

"Mnogi su me kritikovali zbog odlaska u Kinu. Ali stvarno ne znaju moju priču. Tokom te faze moje karijere zaradio sam mnogo novca."

"Ali znate što sam to uradio? Rekao sam svom agentu da mi ne treba taj novac, ali da sam samo želio kupiti 15 kuća i izvući svoju porodicu iz naselja Fuerte Apache."

Bivši fudbaler Juventusa, Uniteda i Cityja progovorio je o široj porodici. A jedini način da se adekvatno garantuje podrška tolikom broju ljudi bio je potpisivanje novih višemilionskih ugovora.

"Niko ne zna, ali ja pokušavam izdržavati 15 porodica, uključujući moju braću, ujake i tako dalje. A ako počnete brojati, to je oko 60 ljudi."

"Sve što sam učinio bilo je osigurati da nova generacija Teveza ima bolji život, da su imali dobro obrazovanje i da nisu prošli ono što sam ja prošao."

Oglasi

Argentinac je igrao u Kini igrao za ekipu SH Shenhua, tamo se zadržao jednu godinu i imao je nevjerovatnu platu od 700.000 eura sedmično.

Ranije je nekada sjajni napadač govorio o svom teškom odrastanju u zloglasnom naselju Buenos Airesa.

"Školovala me je ulica, a ne škola. Dosta toga što sam naučio dugujem svojoj mahali Fuerte Apache (po kojoj je dobio i nadimak)".

"Nismo imali hrane, ali svako te zvao i nudio ti ono što ima. Jeli smo paradajz i hljeb. Iako sam završio u fudbalskoj eliti, to nisam zaboravio."

Kao uspomenu na teško odrastanje Tevez na svom licu i vratu ima ožiljak.

Top Komentari

Taceoni
Gospodin
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi