Odabrali su najveće negativce 2022. godine: Prvi na listi je Brazilac

Englezi mu ne praštaju

Odabrali su najveće negativce 2022. godine: Prvi na listi je Brazilac

E. Škorić

Jako ugledni engleski časopis FourFourTwo odabrao je najveće negativce u 2022. godini, a također i najpozitivnije ličnosti u svijetu sporta.

Brazilski sudija Wilton Pereira Sampaio izabran je za jednog od najvećih 'zlikovaca godine'. Englezi ga nisu slučajno postavili na vrhu liste, pošto je upravo Brazilac bio taj koji je sudio utakmicu Engleske i Francuske (1:2) u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Najveća zamjerka Engleza bila je nedosuđeni prekršaj nad Bukayo Sakom kod prvog gola Francuske, a postigao ga je Tchouameni.

"Nismo mi krivi, nego Wilton Sampaio", ističe engleski magazin koji navodi i nedosuđeni penal u korist Engleske u prvom poluvremenu utakmice.

Novinar Mark White u svom tekstu šaljivo poručuje sudiji: "Moramo nekoga kriviti, vidiš, oprosti nam Wiltone", podsjećajući da Engleska "voli žrtvenog jarca" i da takvog uvijek pronalazi kada ispadne u nokaut fazama svjetskih prvenstava.

FourFourTwo je također izabrao Diega Costu, Leandra Paredesa, Giannija Infantina i pomoćnog trenera iz Gane (koji je snimio selfie sa Sonom dok je plakao) kao ostale negativce godine.

Magazin ističe i heroje, na listi koju, naravno, predvodi Lionel Messi. Ostali na listi su Jake Daniels, Beth Mead, Achraf Hakimi, Ehsan Hajsafi.

Messi kao osvajač Svjetskog prvenstva u Kataru definitivno prvo ime na listi najpozitivnijih sportskih ličnosti u minuloj godini.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo da je PSG-ov napadač vodio Argentinu do samog kraja, a u velikoj drami u finalu Gaučosi su nakon penala pobijedili Francusku.

Messi je izabran za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, ali ono što je za njega najvažnije je da će u nogometnu mirovinu otići kao osvajač svih mogućih trofeja, a ovaj svjetskog prvaka bio mu je daleko najpotrebniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije