Chelsea konačno bolji od Barcelone na tržištu: Danas su predstavili sjajno pojačanje

Chukwuemeka u Londonu

Chelsea konačno bolji od Barcelone na tržištu: Danas su predstavili sjajno pojačanje

Eldar Ganibegović

Chelsea je danas predstavio novo pojačanje.

U pitanju je Carney Chukwuemeka, 18-godišnji veznjak koji je potpisao ugovor do 2028. godine.

Chukwuemeka je svoju karijeru započeo s Northampton Townom prije nego što je s 12 godina preselio u Aston Villu i napredovao do seniorskog debija u Premier ligi protiv Tottenhama u maju 2021. godine.

Sedam dana kasnije, pomogao je Villi u pobjedi 2:1 nad Liverpoolom u finalu FA Youth Cupa, njihovoj prvoj pobjedi u takmičenjuu 19 godina, te je završio kao najbolji strijelac turnira. Također je proglašen igračem sezone Akademije i ušao je s klupe u finalu sezone Premier lige protiv Chelseaja na Villa Parku.

Oglasi

Ukupno je Chukwuemeka do sada 14 puta nastupio u Premier ligi i upisao jednu asistenciju.

Što se tiče reprezentativne karijere, u omladinskim selekcijama Engleske (U17, U18 i U19) ima 13 nastupa uz šest golova, te još uvijek čeka na debi u A timu.

Vrijednost njegovog transfera iz Birminghama u London iznosi nešto manje od 18 miliona eura prema zvaničnim podacima. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Englez nigerijskog porijekla bio je želja i Barcelone, no na kraju je Chelsea ipak uspio ovog ljeta da "ugrabi" potpis jednog igrača prije nego što ga dovede Barcelona.

Podsjetimo, Chelsea je bio zainteresovan za Lewandowskog, Raphinhu i Koundea, no svi su završili na Camp Nouu, a čak je i Christensen nakon isteka ugovora u Chelseaju odbio da ga produži i pridružio se ekipi Blaugrane.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1611330382
Nisam navijac Chelsea ali mi se od promjene vlasnika svidja njihova transfer politika i kupovina ovih igraca. Mladi i jako talentirani igraci. A ovi sto nisu htjeli u Chelsea, bolje i da nisu dosli, jer i onako ne bi dali svoj maksimum tom klubu. Mislim, da bi mogli biti glavni konkurenti Liverpool-u i Man. City-u u borbi za titulu engleskog prvaka. Nekako me podsjecaju na Liverpool kad je poceo graditi ovaj strasan tim koji imaju trenutno.
3 0
ubnt2
Po nekom pravilu i tu nisu ništa za****li Barcelonu, ali et, Barca je od tog odustala ima 2 mjeseca...Tako da..
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi