Carragher: Son nije trebao dobiti crveni karton

Tako smatra legenda Liverpoola

Carragher: Son nije trebao dobiti crveni karton

U današnjoj utakmici između Evertona i Tottenhama tešku povredu doživio je fudbaler domaće ekipe Andre Gomes.

Portugalski fudbaler je doživio prelom noge zbog kojeg ga na terenu sigurno nećemo gledati nekoliko mjeseci, a sudac Martin Atkinson je nakon starta pokazao crveni karton igraču gostiju Son Heung-Minu.

Son je inače podkačio Gomesa koji je kasnije nesretno stradao u duelu sa Aurierom, ali Atkinson to očigledno nije vidio pa je Sona potpuno neopravdano isključio.

Tako smatra i nekadašnji štoper Liverpoola Jamie Carragher.

"Jako nesretan incident. Son ga je htio izbjeći. Možete to vidjeti na snimci, to nije za crveni. Samo je uklizao i pokušao ga zaustaviti, ali Gomesova noga se nesretno zaglavila ispod Sonove. Ne želimo to prikazati", kaže Carragher i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Aurier dolazi s druge strane i zabija se u Gomesa, ali zaista ni Son ni Aurier nisu napravili ništa zbog čega bi ih se krivilo za ovu stravičnu povredu".

Inače, utakmica je završena rezultatom 1:1.

Top Komentari

Ibro
Stravican lom noge
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi