Carragher: Sterling ne vrijedi 49 miliona funti

Sterling pojačao Manchester City

Carragher: Sterling ne vrijedi 49 miliona funti

Raheem Sterling poslije višemjesečnih špekulacija odlučio je napustiti redove Liverpoola, a naredna destinacija u njegovoj karijeri je Manchester City.

Jamie Carragher, koji je svojevremeno nosio dres Liverpoola, smatra da Raheem Sterling ne vrijedi 49 miliona eura, koliko su ustvari tim sa Etihada za njega izdvojio.

"Biće pod velikim pritiskom zbog veličine odštete. Mlad je, sigurno će imati uspone i padove, mislim da mu je bilo pametnije da je ostao još dvije-tri godine u Liverpoolu. Da je sazrio kao igrač i kao osoba. Sada će biti pod još većom pažnjom", rekao je Carragher.

Carrragher vjeruje da će Sterling za nekoliko godina biti fantastičan igrač..

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako osvojio nekoliko Premier liga i Ligu prvaka, reći će da je vrijedio. Ali u ovom trenutku njegove karijere, mislim da je njegova vrijednost oko 30 miliona funti. Taj dodatni novac je zbog toga što Manchester City očajnički traži engleske igrače, a Liverpool je to iskoristio. Liverpul je sjajno prošao", dodao je Carragher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.