Sterling će sedmično zarađivati 200.000 funti

Sterling će sedmično zarađivati 200.000 funti

Adnan Beganović

Mladi engleski reprezentativac Raheem Sterling u narednih par dana potpisat će ugovor sa Manchester Cityjem.

Ekipa iz Manchestera će na ime obveštećenja Liverpoolu uplatiti 44 miliona funti plus pet miliona ukoliko Sterling odigra određeni broj utakmica u dresu Građana.

Tako će transfer mladog 20-godišnjeg ofanzivnog fudbalera postati 13. najskuplji u historiji fudbala, a i sam Sterling će dobro "podebljati" svoj bankovni račun.

Otočki mediji tvrde da će Sterling sedmično zarađivati 200.000 funti, a Liverpool mu je za produžetak saradnje nudio duplo manje. Na kraju treba dodati da je njegova plata u Liverpoolu bila 35.000 funti sedmično.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Sterling je omladinsku karijeru počeo u redovima Queens Park Rangersa, a 2010. godine stigao je u redove Liverpoola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije