Rodgers potvrdio: Sterling u Manchester Cityju

Napušta Anfield

Rodgers potvrdio: Sterling u Manchester Cityju

Brendan Rodgers je u izjavi za otočke medije potvrdio da će krilni napadač Raheem Sterling karijeru nastaviti u redovima Manchester Cityja.

Kao glavni razlog odlaska Sterlinga mediji su navodili navodni sukob sa trenerom Rodgersom, kada je odbio dolaziti na treninge zbog "izmišljenje" bolesti. 

"Raheem i ja smo oduvijek i ja smo odvuijek imali veoma dobar i čvrst odnos, a tako je ostalo i do dan danas. Ne postoje nikakvi problemi između nas", kazao je Rodgers.

Ugledni BBC je objavio da će cijeli transfer koštati 49 miliona eura, a Sterlingu će to biti treći klub u dosadašnjoj karijeri. Još je igrao za Queens Park Rangers. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski reprezentativac u svom novom klubu će zarađivati 200.000 funti sedmično. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.