Carrasco već stigao u Madrid, čeka da se priključi ekipi?

Belgijanac se vraća u Atletico?

Carrasco već stigao u Madrid, čeka da se priključi ekipi?

Transfer Yannicka Carrasca iz Atletico Madrida u kineski Dalian Yifang u februaru 2018. godine bio je, u najmanju ruku, iznenađujući.

Iznenađenje je bilo tim veće što je Carrasco uglavnom igrao dobro u dresu Jorganždija. Ipak, dogovor je pao i Belgijanac je otišao put Kine.

Njegova kineska avantura se, međutim, brzo pretvordila u noćnu moru i Carrasco odavno žudi za povratkom u Evropu.

Ove zime su se već pojavile informacije da su u toku pregovori između Daliana i Crystal Palacea, te Carrasco samostalno trenira u Belgiji i čeka transfer.

Ipak, sada stižu nove informacije.

Španska Marca piše da se Carrasco vraća u Atletico Madrid.

Navodno Atletico i Dalian rješavaju posljednje detalje transfera, a Marca ističe i da je Carrasco postao hitno rješenje za Jorgandžije nakon što je propao transfer Edinsona Cavanija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Marca tvrdi da je Carrasco već u Madridu i da je spreman da se pridruži ekipi.

Vjeruje se da će 26-godišnji krilni fudbaler sutra biti zvanično predstavljen kao igrač Atletico Madrida. Za sada nije jasno da li Carrasco, u kojem Simeone vidi igrača koji može pomoći ofanzivi Jorganždija, dolazi na posudbu ili će realizovati trajni transfer. On je 2018. potpisao ugovor sa Dalian Yifangom do kraja 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi