Poznati detalji Casemirovog transfera u Manchester

Nosit će dres Crvenih vragova

Poznati detalji Casemirovog transfera u Manchester

E. Škorić

Manchester United je jako blizu dovođenja brazilskog veznjaka Casemira iz Real Madrida.

Nakon lošeg otvaranja sezone i dva uzastopna poraza u Premiershipu, Manchester United kreće u obnovu tima, a klub je odlučio da za čak 70 miliona eura otkupi ugovor Casemira.

Real je pristao na prodaju 30-godišnjaka, a posao bi trebao ubrzo da bude i okončan. Sada su poznati i detalji transfera.

Manchester će ga ukupno platiti 70 miliona, dok će igrač potpisati na četiri godine i zarađivat će čak 18 miliona eura po sezoni.

Casemiro je već gotovo 10 godina stanovnik Madrida. Stigao je 2013. godine u klub, a jednu sezonu je proveo na posudbi u Portu.

On bi debi u dresu Manchester United mogao imati već u ponedjeljak protiv Unitedovog velikog rivala Liverpoola u trećem kolu Premiershipa, barem tako smatraju optimistične kolege u Engleskoj.

S Realom je Brazilac uzeo sve što je mogao. Osvojio je čak 18 trofeja od čega je pet u Ligi prvaka.

Zahvaljujući odličnim nastupima u Realu Casemiro je postao neizostavan član i reprezentacije Brazila za koju je odigrao 63 utakmice uz pet postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester je pokušavao sedmicama da dovede Frenkiea de Jonga iz Barcelone, a na kraju je ipak izabrao Casemira, ali klub radi i na drugim pojačanjima. Navodno je blizu dolaska i nizozemski napadač Cody Gakpo iz PSV-a.

Istovremeno je Ajax odbio 80 miliona eura ponudu za sjajnog Antonyja, kojeg želi da zadrži barem još jednu sezonu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Sigurno korak naprijed u karijeri.Odlazak iz raspalog penal madrida u malo manje raspali united.Da je kazemiro bukva i panj to jeste al navikli smo da united uvijek drva skupo plaća
2 6
user1649773559
Ljudi su platili 60m za ovog panja lol
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi