Sjajni napadač priznao da ga je nazvao Ten Hag jer ga želi u Manchesteru, ali se samo zahvalio

Ostaje u Ajaxu

Sjajni napadač priznao da ga je nazvao Ten Hag jer ga želi u Manchesteru, ali se samo zahvalio

Edmir Škorić

Erik ten Hag nije uspio u potrazi za napadačem, a jedan od njih otkriva da mu je slao poruke i da ga je mamio na dolazak u Manchester United.

Nizozemski stručnjak želi da pojača napad svog tima i nekoliko sedmica je tragao za napadačem, ali do sada niko nije došao i pitanje je hoće li jer je do kraja prijelaznog roka ostalo svega osam dana.

Ten Hag odavno prati Antonyja i čini se da Brazilac nije jedini Ajaxov igrač kojeg Ten Hag želi na Old Traffordu.

Brian Brobbey tvrdi kako ga je menadžer Uniteda želio dovesti ovog ljeta, ali je igrač potpisao za nizozemskog velikana.

20-godišnjak je prošle sezone igrao na posudbi u Ajaxu, postigavši sedam ligaških golova u samo 11 utakmica. Tim nastupima je skrenuo pažnju 52-godišnjaka koji je napadaču poslao poruku o prelasku na Old Trafford.

Ali Brobbey je odbio Ten Hagove pozive jer se želio vratiti u Ajax.

Govoreći za Voetbal International , rekao je: "Apsolutno sam želio ići u Ajax. Erik je također želio raditi sa mnom, poslao mi je jednom poruku da li sam spreman za to, ali sam mu lijepo zahvalio. Htio sam se vratiti u Ajax. Moji prijatelji su ovdje, prija mi Ajaxov stil igre, jednostavno to je bilo najbolje za mene", kazao je napadač.

"Prvo moram stvarno uspjeti ovdje kao napadač Ajaxa. Tako je bilo i proteklih šest mjeseci, kada sam ovdje igrao kao posuđen igrač. Poslije sam stvarno imao osjećaj kako moram da se vratim. Vjerujte mi, za nekoliko godina ću Ajaxu osigurati lijepu odštetu i tada će klub zajedno sa mnom biti spreman za moj transfer".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mladi nizozemski reprezentativac je za 16,3 miliona eura u Ajax došao iz Leipziga. U aktuelnoj sezoni postigao je jedan gol uz dvije asistencije na tri meča Eredivizije.

Što se Uniteda tiče, nastavlja sezonu utakmicom protiv Southamptona. Imao je težak start, dva poraza, ali onda pobjeda nad Liverpoolom (2:1) koja bi mogla da bude prava prekretnica.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Ovo je najbolji dokaz koliko je limitiran scouting tim Manchester junajteda, pa ljudi nemogu da “pronađu”?nijednog igrača samo se bacaju na hagove bivše ??
2 0
Krivaja Zavidovići
Nisam siguran da bi sad bio pojačanje za U23 tim Mančestera. Vidjećemo kako će ići njegova karijera, možda se za 2-3 sezone za njega budu otimali, ali za sad nije igrač za Mančester...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti