Bomba s Ostrva: Harry Maguire bi mogao napustiti United i otići u redove velikog rivala
Foto - EPA

Posao je u razmatranju

Bomba s Ostrva: Harry Maguire bi mogao napustiti United i otići u redove velikog rivala

M. Šljivak

Engleski mediji donijeli su večeras pravu transfer bombu.

Ugledni Daily Mail tvrdi da bi kapiten Manchester Uniteda Harry Maguire mogao napustiti klub u finišu prijelaznog roka i potpisati za londonski Chelsea.

Crveni đavoli žele dovesti Christiana Pulišića iz Chelseaja. Plavci su spremni na razmjenu i rado bi doveli kapitena tima s Old Trafforda.

"Njegova budućnost pod Erikom ten Hagom je pod velikim znakom pitanja. Startno mjesto je ugroženo i ako ga ne bude u početnom sastavu protiv Liverpoola to će biti znak da neće biti prvi izbor kod Ten Haga", piše Daily Mail.

Ovaj list navodi kako je ipak još uvijek Wesley Fofana prva opcija za Chelsea, ali neće se buniti i ako dovedu najskupljeg defanzivca svijeta koji je izložen ogromnim pritiscima u Manchesteru.

Nesretni Maguire je često označavan kao glavni krivac za sve loše što se događa. Nisu mu pomogle ni greške koje je pravio i niko se ne bi bunio da on napusti klub.

Oglasi

Prošle sezone je ovaj defanzivac čak dobijao i prijetnje smrću od navijača Uniteda koji bi mu rado vidjeli leđa okrenuta prema Old Traffordu.

Vidjet ćemo da li će do dogovora između Chelseaja i Manchester Uniteda doći, a ako se to desi bit će to itekako neočekivan posao kojeg niko nije mogao naslutiti.

Harry Maguire je član Crvenih đavola postao 2019. godine. Stigao je iz Leicestera za rekordnih 80 miliona funti i postao je najskuplji defanzivac ikad.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, tu cijenu nikada nije opravdao. Igrao je zaista katastrofalno i zbog toga je došao na udar navijača. I pored svega dobio je kapitensku traku, no lako bi se moglo desiti da će ona uskoro krasiti ruku nekog drugog.

Ukupno je 29-godišnji fudbaler odigrao 146 utakmica za velikana s Teatra snova i postigao je sedam pogodaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PapaK
Koga ovaj pojaca moze komotno da ugasi klub.
4 1
ViniJr
Ovaj da pređe u Looserpool, bio bi ubjedljivo najbolji igrač ali Looserpool dovodi samo ove što se udaraju glavama ko bikovi na koridi.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi