Casemiro je kompletnu karijeru izgradio s pogrešnim imenom na leđima
Casemiro je napravio veliku karijeru i može se pohvaliti da je igrao za velikane svjetskog fudbala (Foto: EPA)

Nije dao da se mijenja

Casemiro je kompletnu karijeru izgradio s pogrešnim imenom na leđima

Midhat Šljivak

Brazilski vezni fudbaler Casemiro (30) postao je apsolutni miljenik navijača Manchester Uniteda. Njegovo dovođenje iz Real Madrida ispostavio se kao pravi potez, ali malo je poznata činjenica da on zapravo kompletnu karijeru igra s pogrešnim imenom na dresu.

Casemiro je u proteklih 10-ak godina bez ikakve dileme jedan od najboljih defanzivnih veznih fudbalera svijeta. Igrao je čudesno u Real Madridu s kojim je osvojio brojne trofeje, ali je prošlog ljeta odlučio da se želi isprobati u Engleskoj i potpisao je za Manchester United.

Malo mu je vremena trebalo da postane miljenik navijača Crvenih đavola. Bespoštedna borba na terenu ubrzo je kupila fanove velikana s Old Trafforda i Brazilac je postao omiljen na tribinama Teatra snova.

Međutim, interesantno je svakako da ovaj 30-godišnji veznjak kompletnu karijeru igra s pogrešnim imenom na dresu. Greška je nastala još na početku karijere u Sao Paulu, no on iz sujevjerja nije želio da išta mijenja.

"Zovem se Carlos Henrique Casimiro. Dakle, umjesto slova e ispravno je pisati i", rekao je brazilski fudbaler i objasnio je razlog zbog kojeg nikada nije dao promijeniti ovu grešku.

Oglasi

"Igrao sam utakmicu za Sao Paulo i klub je napisao pogrešno ime na dresu. Napisali su Casemiro umjesto Casimiro. Odigrao sam jako dobar meč i kako sam dosta sujevjeran, odlučio sam da tako i ostane."

"Greška je dakle bila napravljena u samo jednoj utakmici. Odlučio sam da nema potrebe da se mijenja i ostalo je Casemiro", govori ovaj sjajni vezni fudbaler.

Pod imenom Casemiro brazilski fudbaler je napravio zaista fenomenalnu karijeru u kojoj je pored Manchester Uniteda i Reala nastupao još za Porto.

Godinama unazad bio je pravi razarač protivničkog veznog reda. Bio je bitan faktor u igri Kraljeva iz Madrida, a zbog svog ratničko stila igre dobio je nadimak Tenk.

Casemiro je i redovan član reprezentacije Brazila. Za Karioke je odigrao ukupno 69 utakmica i postigao je šest pogodaka. S nacionalnim timom osvojio je Copa America 2019. godine.

Oglasi

Supruga u očaju jer je slavni muž opsjednut fudbalom

Ženama fudbalera nije nimalo lako, budući da su oni uglavnom u potpunosti posvećeni svom zanatu.

Postoje oni koji se 24 sata posvete najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Ako ne igraju utakmice, onda treniraju, a ako nema timskih treninga, rade individualno. Kada su slobodni, analiziraju utakmice ili gledaju fudbal na TV-u.

Sve to radi brazilski reprezentativac Casemiro, koji je čini se još više "zagrizao" i kao da je iznova počeo da osjeća strast prema tom čarobnom sportu. Najviše zbog toga ispašta njegova supruga Anne Mariane.

"Puno ih gledam i uživam u tome. Mislim da svoje utakmice gledam tri ili četiri puta. To je način na koji učite i razvijate se ispravljajući greške. Mislim da je ključno nastaviti se razvijati u fudbalu", izjavio je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Puno gledam fudbal. Volim to. Moja žena se malo ljuti jer je kod kuće samo to na TV-u. Fudbal je moja strast, moja je duša i mislim da je to bio ključ mog uspjeha. Volim fudbal. Volim gledati fudbal", priznao je.

Casemiro i Anne Mariane skupa su od 2011. godine. Tri godine kasnije su se vjenčali i dobili su dvoje djece.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi