Casillas odustaje od kandidature za predsjednika Fudbalskog saveza Španije

Casillas odustaje od kandidature za predsjednika Fudbalskog saveza Španije

E. Škorić

Legendarni golman Iker Casillas odlučio je odustati od svojih namjera.

Iker Casillas službeno je objavio da neće sudjelovati na izborima za mjesto šefa Španskog fudbalskog saveza.

"Obavještavam vas da neću sudjelovati na predstojećim izborima za RFEF. Glavni razlog je socijalna, ekonomska i epidemiološka situacija koja se razvila u Španiji. Izbori su pali u drugi plan", poručio je, pa je dodao:

"Ne želim sebi zatvarati vrata, ali želim da izbori budu pošteni i otvoreni i da budu u najboljem interesu španskog fudbala. U ovoj situaciji nisam spreman za ovakvu ulogu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Casillas je dugo godina proveo na golu Real Madrida i reprezentacije Španije, a posljednje vrijeme branio je u Portu. Nedavno je doživio srčani udar na jednom od treninga portugalskog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi