Casillas osvajač nagrade "Golden Foot"

Ceremonija u Monacu

Casillas osvajač nagrade "Golden Foot"

Tridesetšestogodišnji španski golman Iker Casillas dobitnik je nagrade "Golden Foot" za 2017. godinu. 

U izboru za ovo priznanje učestvovali su novinari i navijači, koji su mogli da glasaju preko interneta, a na kraju nagrada je otišla u ruke Ikeru Casillasu. Osim njega u konkurenciji su bili još Andrea Pirlo, Cristiano Ronaldo, Manuel Neuer, Sergio Ramos, Lionel Messi, Arjen Robben, Thiago Silva, Luis Suarez i Yaya Toure.  

Inače, nagrada "Golden Foot" se od 2003. godine dodjeljuje igračima starijim od 28 godina koji su ostvarili značajan uspjeh na invidualnom i klupskom nivou, a dodjeljuje je princ Albert od Monaka. 

Prvi dobitnik ovog priznanja bio je Roberto Baggio, a prethodnih godina još su je dobijali Pavel Nedved, Ronaldo, Alessandro Del Piero, Roberto Carlos... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi