Haaland konačno otkrio zašto je izabrao City prije Reala, za sve je kriv jedan igrač

Norvežanin briljira u Engleskoj

Haaland konačno otkrio zašto je izabrao City prije Reala, za sve je kriv jedan igrač

A. Čaušević

Drugi uzastopni hat-trick, deset golova u prvih šest mečeva Premiershipa. To nikome nije uspjelo u historiji. Statistika koja najbolje potvrđuje dominaciju Erlinga Haalanda.

U Englesku svakog ljeta stigne nekoliko svjetskih klasa, ali posljednjih godina niti jedna nije ostavila toliko impresivan utisak kao što je slučaj sa Haalandom.

Građani su u odnosu dobijeno-uloženo prošli i više nego fantastično. Za najboljeg mladog napadača današnjice izdvojili su "samo" 60 miliona eura. Jasno je da je njegova vrijednost značajno veća.

Prije dolaska u City Haalanda su mnogi vidjeli kao novog fudbalera Real Madrida. Mediji bliski madridskom klubu su nekoliko puta izvjestili da je taj transfer gotova stvar.

Međutim, fantastični 22-godišnjak je na kraju završio u redovima Građana. Ako se po jutru poznaje dan definitivno se može reći kako se nije pokajao.

U dokumentarcu emitovanom u Norveškoj Erling i njegov otac Alf-Inge Haaland su objasnili zašto su odbili Real te izabrali Građane.

Oglasi

Prema riječima Haalanda seniora glavni krivac zašto njegov sin nije završio u Realu je sjajni Karim Benzema, najbolji igrač današnjice i čovjek koji igra u životnoj formi.

"Kako možete reći 'ne' klubu kao što je Real Madrid?", glasilo je novinarsko pitanje na koje je prije odgovora napadač Cityja uzeo nekoliko sekundi da razmisli.

"Dobro pitanje, ne možete ih odbiti", sa osmijehom je na licu odgovorio Haaland junior nakon čega je detalje objasnio njegov otac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U glavi smo odredili neke kriterije. Koji klub treba pravu 'devetke'? City je dobio ocjenu 10, savršena opcija a Real između 5 i 6 zbog načina na koji igra Benzema, tada se govorilo i da hoće Kyliana Mbappea", kazao je Alf-Inge.

Na kraju se Haaland izabrao za klub gdje neće imati konkurencije te će igrati redovno. Kako je počeo definitivno nije pogriješio sa izborom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Sad će ti zatucani balkanac objasniti da si izabrao plastiku.
2 5
Nele.
Momak je strasan i on bi bio beton u koji god veci klub da je otisao. Jednostavno covjek je majstor.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi