"Cristianu skidam kapu za golove, ali on nije majstor, on je tip igrača Inzaghija ili Trezegueta"
Foto - EPA

Cassano brutalan prema Ronaldu

"Cristianu skidam kapu za golove, ali on nije majstor, on je tip igrača Inzaghija ili Trezegueta"

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo nikad nije bio omiljena ličnost kod nekadašnjeg italijanskog fudbalera Antonija Cassana.

Uvijek je Cassano prozivao portugalsku zvijezdu. Često je izgovarao i teške riječi prema njemu, a to se ni danas nije promijenilo.

Cassano je ovog puta u jednoj emisiji istakao da je Cristiano dobar fudbaler, ali da ne može u istu rečenicu s fudbalskim velemajstorima kao što su Zinedine Zidane ili Andres Iniesta.

"Cristiano Ronaldo nije među najboljim u historiji. Dobro, postigao je 807 golova, osvajao je trofeje i zaista je dobar fudbaler. Skidam mu kapu na tome. Ipak, druga je stvar igrati dobar fudbal. Zidane, Iniesta... Oni nisu postigli ni pola golova kao što je on, ali su istinski genijalci", istakao je Cassano i nastavio je:

"On je više tip igrača poput Inzaghija ili Trezegueta. Bili su sjajni, ali iskreno, fudbal je nešto drugo", rekao je Cassano gostujući u emisiji Christiana Vierija Bobo TV.

Za Cassana CR nije ni među pet najboljih svih vremena, a onda nabrojao ko je sve bolji od Portugalca

Nekadašnji napadač Real Madrida izjavio je da za njega Cristiano Ronaldo nije ni među pet najboljih fudbalera svih vremena. Odgovor je to bio agentu Jorgeu Mendesu koji ja tražio da Ronaldo dobije Zlatnu loptu prošle godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kako da ne, najbolji u historiji odmah nakon Napoleona Bonapartea. Dosta je, Jorge. Ronaldo nije ni u pet najboljih. Messi, Pele, Maradona, Cruyff i brazilski Ronaldo su na sasvim drugom nivou", poručio je Cassano.

S njim je saglasan bio i Vieri koji je poručio da bi na ovoj listi samo izbacio Cruyffa, a umjesto njega bi dodao Van Bastena.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Ronaldo je veliki profi i veliki talent, masina. Dalje koliko je novca i slave zaradio u Unitedu i Realu mogao se davno oprostiti od nogometa ali..a ovi ljubomorni bivsi igraca ima ko gowana.
10 4
Goran86
Ovome droga pojala i ono malo u glavi sto je imao...
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi