Cassano žestoko odgovorio Mourinhu, ispričao šta se dešavalo s Livajom

Nastavlja se verbalni rat

Cassano žestoko odgovorio Mourinhu, ispričao šta se dešavalo s Livajom

Edmir Škorić

Traje verbalni okršaj putem interneta Josea Mourinha i bivšeg italijanskog napadača Antonija Cassana, koji je ponovo "udario" na Portugalca.

Prvi je raspravu otvorio Cassano, koji je na Twituchu napao Mourinha. Nazvao ga je glumcem u nulom, rekao da ga "briga za nogometom", a Jose je ubzro odgovrio bivšem napadaču timova kao što su Inter, Real Madrid ili Roma.

"Svako je slobodan imati svoje preferencije i iznositi kritike. Ali kad je riječ o ljudima poput Antonija, oni su drugačiji. On uživa, a drugi rade ozbiljno. Kritiziranje Rome i Mourinha mu je zabava", rekao je portugalski stručnjak, koji je potom nastavio:

"Cassano je igrao za Romu, Inter i Real. U Madridu ga pamte po jakni, s Romom je osvojio superkup a da nije igrao, a za Inter nije osvojio ni kup Lombardije. Vi znate što sam ja osvojio s Interom, Real Madridom i Romom. On ima problem sa mnom, ja s njim nemam. Reći ću mu samo jedno: Pazi, Antonio, ti imaš 40, a ja 60 godina. Ponekad dođu nekakvi Marko Livaje i onda je teško."

Zašto je Mourinho spomenuo Livaju, koji sada igra u Hajduku, a nekada je bio član Intera, baš kada i Cassano?

Livaja je u ljeto 2010. došao u Inter, koji ga je odmah poisudio u švicarski Lugano. U Inter se vratio u januaru 2011., igrao, pa onda opet otišao na posudbu u Cesenu.

Oglasi

Napustio je Inter, otišao u Rusiju, a vratio se onda u Italiju na posudbu kao igrač Empolija. Dok je bio član Intera, nije se pretjerano proslavio, no ostat će upamćen po sukobu sa Cassanom. Bilo je to na jednom treningu Intera u sezoni 2012/13.

Cassano je sada odgovorio videom na svom Instagram storyju, gdje je objasnio incident s Livajom i ponovo se okomio na Mourinha.

"Posvađao sam se s njim, rekli smo jedan drugom neke oštre riječi, ali poslije dva dana bilio smo prijatelji kao i prije. Mama me naučila dragi Mourinho, a ja kažem tebi i onima koji pišu gluposti, da se ne plašim nikoga i ničega i da se mogu suočiti sa svakim. Nije problem ni posvađati se, ali nikad u karijeri nisam se tukao na terenu. U privatnom životu, to je nešto drugo: svađao sam se sa 30.000 ljudi".

"Reci svom špijunu da je 20 ljudi stalo na putu i nije bilo fizičkog obračuna Livaje i mene. Reci tom zečiću koji ti je pričao s*anja, da je to s*anje, baš kao način na koji igraju tvoji timovi", rekao je Cassano.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Neko je očigledno od bivših igrača Joseu ispričao detalje sa treninga kada se Cassano posvađao s Livajom. Portugalac je u to vrijeme vodio Real Madrid, ali u svlačionici Intera bilo je igrača s kojima je Mourinho zadržao dobar odnos još otkad je Nerazzurrima donio trostruku krunu.

Cassano je najavio otkrivanje novih tajni u emisiji Bobo TV na Twichu gdje će gostovati zajedno s Vierijem, Adanijem i Ventolom, a nema sumnje da će uslijediti i skori odgovor samog Mourinha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi