Cassano: Tri su šampiona - Buffon, Higuain i Pjanić!
Želi se vratiti na teren jer misli da u Italiji nema trenutno dovoljno kvalitetnih fudbalera, osim trojica pravih šampiona.

Italijanski napadač poručio

Cassano: Tri su šampiona - Buffon, Higuain i Pjanić!

E. Čaušević, foto: EPA

Italijanski napadač Antonio Cassano ponovo je iznenadio javnost na Apeninima jer je potvrdio da se planira vratiti igranju fudbala, te da se nada da će u narednih nekoliko sedmica pronaći novi klub.

Cassano je na kraju prošle sezone napravio veliku dramu nakon što je potpisao za Veronu i svega nekoliko dana kasnije objavio da ide u penziju. Međutim, ovaj 35-godišnji napadač vjeruje da može još igrati i poručio je da se nalazi u dobroj fizičkoj formi jer je trenirao svaki dan iako je u penziji.

"Osjećam se kao fudbaler jer treniram svaki dan, ali nisam još dobio ponude koje želim. Spreman sam da zaigram opet i strpljivo čekam šansu i pravu ponudu. Smanjio sam kilažu i sada imam 85 kilograma baš kao pred Svjetsko prvenstvo prije četiri godine", rekao je Cassano.

Nekadašnji napadač Real Madrida još jednom je poručio da mu je želja da nađe neki klub iz Serije A i vjeruje da će se to na kraju desiti jer zna koliko može pružuti na terenu. Također, Cassano se želi vratiti jer nije baš zadovoljan igračima u Seriji A, odnosno, vjeruje da u Italiji trenutno igraju samo tri prava šampiona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U Seriji A postoje samo tri šampiona, a za mene to su Gianluigi Buffon, Gonzalo Higuain i Miralem Pjanić", dodao je Cassano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi