Cassano upozorava Ronalda da bi mogao dobiti dvogodišnju suspenziju

Prisjetio se svog slučaja

Cassano upozorava Ronalda da bi mogao dobiti dvogodišnju suspenziju

Sinoć je u okviru 12. kola Serije A odigran veliki derbi u kojem su snage odmjerili Juventus i Milan.

Stara dama je slavila minimalan trijumf, a pobjedonosni gol je postigao Dybala u 77. minuti utakmice. Inače, Argentinac je u igru ušao u 55. minuti kada je zamijenio Cristiana Ronalda.

Bio je to drugi put zaredom da Maurizio Sarri mijenja Ronalda, a i ovaj put se Portugalac činio izuzetno ljut zbog toga što je morao napustiti teren.

Nakon meča su se pojavile različite verzije, od toga da je Ronaldo opsovao Sarrija, do toga da je zamijenjen zbog povrede, a ne zbog želje stratega Juventusa da to učini.

Bilo kako bilo, Ronaldo je zamijenjen, a nako što se presvukao navodno je napustio stadion u 87. minuti utakmice. Neki to vide kao potvrdu da je Portugalac bio izuzetno ljut, dok ima i onih koji kažu kako je to ružan gest prema saigračima jer nije bio uz njih do kraja utakmice.

O toj situaciji je, gostujući na italijanskoj TV emisiji Tiki-Taka, govorio i Antonio Cassano, nekada sjajni napadač. Cassano tvrdi da bi se Ronaldo mogao naći u velikim problemima jer je napustio stadion prije kraja utakmice.

"Da li je otišao sa stadiona prije kraja utakmice?... Ne možete to uraditi jer postoji antidoping kontrola. Ja sam se morao vraćati na stadion da ne dobijem zabranu igranja od dvije godine", izjavio je Cassano i objasnio da je svojevremeno kao igrač Rome prije kraja jedne utakmice izašao sa stadiona, ali da se hitno morao vratiti kada je shvatio da bi zbog propuštanja antidoping kontrole mogao dobiti žestoku suspenziju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Teško da će Ronaldo zaraditi toliku suspenziju, ali u Italiji je sve više špekulacija o njegovom nezadovoljstvu...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Vrati se u united, tamo gdje je sve i pocelo nek se i zavrsi ..
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi