Castro donio pobjedu Betisu protiv Leganesa

Odličan meč u Sevilli

Castro donio pobjedu Betisu protiv Leganesa

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Betisa večeras su na domaćem terenu savladali Leganes sa 3:2 u okviru 19. kola španske La Lige.

Betis i Leganes odigrali su sjajnu utakmicu, a domaći tim je uspio da dođe do pobjede u samom finišu meča iako je imao prednost od 2:0. U 20. minuti meča Betis je poveo sa 1:0 golom Tella, a prednost je udvostručio Joaquin dvadesetak minuta kasnije.

Međutim, u samom finišu prvog poluvremena Leganes je smanjio na 2:1 golom Gumbaua. Gostujući tim je u drugom dijelu krenuo po izjednačenje do kojeg su stigli u 71. minuti pogotkom Erasa.

Ipak, Betis je sedam minuta prije kraja utakmice uspio da dođe do novog vodstva, a na kraju i pobjede nakon što je iz penala precizan bio Castro. Betis je sedmi sa 27 bodova, dok je Leganes na 13. mjestu sa tri boda manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 19. kolo:

Betis - Leganes 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi