Demirović odveo Alaves u četvrtfinale Kupa Kralja

Bh. napadač ponovo strijelac

Demirović odveo Alaves u četvrtfinale Kupa Kralja

Endin Čaušević

Fudbaleri Deportivo Alavesa plasirali su se u četvrtfinale Kupa Kralja nekon što su u dvije utakmice savladali Formenteru sa ukupnih 5:1.

U revanšu koji se večeras igrao domaći tim je slavio sa 2:0, a jop jednu sjajnu partiju odigrao je mladi bh. reprezentativac Ermedin Demirović. Bh. napadač je u prošlom meču postigao dva gola za Alaves, te je na sjajan način debitovao u dresu španskog kluba.

Demirović je nastavio da trese mreže jer je večeras doveo svoj tim u prednosti protiv Formentere golom u 55. minuti kojeg možete pogledati na OVOM linku. Konačnih 2:0 postavio je Alfonso u samom finišu meča. Bh. napadač iz igre je izašao desetak minuta prije kraja utakmice.

Plasman u četvrtfinale osigurao je i Leganes koji je izbacio Villarreal. Leganes je prvi meč dobio sa 1:0, dok je večeras poražen sa 2:1, ali zbog gola u gostima ovaj tim prošao je dalje, te tako pripredio veliko iznenađenje.

Kup Kralja, revanši osmine finala:

Alaves - Formentera 2:0
Villarreal - Leganes 2:1

Top Komentari

Rustempasa
Novi Dzeko aBd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi