Grozan debi Montelle: Primio pet komada od ljutog rivala
Meč kakav se rijetko viđa upriličili su veliki rivali. Postignuto je čak osam golova (Foto: EPA)

Betis savladao Sevillu

Grozan debi Montelle: Primio pet komada od ljutog rivala

Midhat Šljivak

Gradski rivali Sevilla i Betis odigrali su veliki derbi na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 3:5. Fantastičan meč viđen je u duelu velikih rivala, a Vincenzo Montella na kraju nije imao uspješan debi na klupi Seville.

Već u prvom napadu Betis je stigao do vodstva. Pogodio je Ruiz nakon 20-ak sekundi meča za prednost od 0:1, ali radost im je kratko trajala. Sevilla je u 13. minuti preko Ben Yeddera zabio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Međutim, osam minuta kasnije Betis ponovo vodi, a ovog puta je Feddal pogodio za 1:2. Sjajno prvo poluvrijeme zaključio je Kjaer golom za 2:2 u 40. minuti meča.

Nastavak donosi još dosta uzbuđenja sa dosta prilika uz još četiri gola. Durmisi i Leon su u 63. i 65. minuti pogodili za veliku prednost Betisa od 2:4, da bi domaće u igru vratio Lenglet u 67. minuti za 3:4.

Ipak, do kraja je Betis samo potvrdio pobjedu. U šestoj minuti Tello je postavio konačnih 3:5.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga,  18. kolo:

Sevilla - Betis 3:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi