Napadač juniora FK Sarajevo nakon osvajanja Kupa

Čataković: Drago mi je što klub ozbiljno računa na mene

Dino Kurbegović

Omladinci Sarajeva, odnosno juniorska selekcija danas je osvojila prvi trofej u sezoni. Izabranici trenera Sanjina Alagića pobijedili su u Zenici ekipu Širokog Brijega. Jedan od dva gola za bordo ekipu postigao je sjajni napadač Hamza Čataković.

Ofanzivac juniorske selekcije, danas je pokazao sav svoj raskošan talenat zbog čega je ove sezone već odigrao i nekoliko utakmica u seniorskoj ekipi.Sa talentovanim ofanzivcem smo razgovarali nakon osvajanja Kup-a, a on je za SportSport.ba govorio o sezoni u juniorskoj selekciji, te nastupima u seniorima kluba s Koševa.

"Današnja utakmica je bila veoma teška, vrijeme je također bilo nekakvo teško za igru, ali eto imali smo sreće i na početku smo dali gol. Poslije je bilo mnogo lakše, u drugom poluvremenu smo postigli još jedan pogodak i riješili utakmicu u svoju korist.Danas smo imali odlične uslove u Zenici, možda je za nas malo teže što smo igrali jednu utakmicu, jer se svašta može desiti u jednoj utakmici, ali evo sve je srećom dobro završilo", sretan je napadač Sarajeva.

Do kraja Premijer lige pokušat će stići Zrinjskog, a nada se i daljoj minutaži u seniorskoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Možemo do duple krune, imamo dobar raspored, Zrinjski nam ne bježi mnogo, a sada nam dolaze u goste, ako ih dobijemo sve je otvoreno. Drago mi je što klub ozbiljno računa na mene, što sam dobio prilike u seniorskoj ekipi, nadam se da sam je iskoristio na najbolji mogući način i nadam se da ću i ubuduće imati minutažu", završio je Čataković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi