Strast, emocije i pune tribine na utakmici u četvrtom rangu: Kultni klub se diže iz pepela

Skoro 20.000 ljudi na stadionu

Strast, emocije i pune tribine na utakmici u četvrtom rangu: Kultni klub se diže iz pepela

Haris Zilić
Teme:

Dosta klubova je posljednjih godina ušlo u duboke finansijske krize.

Neki su našli put do oporavka, dok je neke zadesio najgori scenarij.

Neposredno nakon pandemije koronavirusa bankort je proglasila Catania, kultni italijanski klub sa Sicijlije, čiji su navijači najvjerniji na Apeninima.

Upravo navijači nisu dali gašenje njihovog simbola i pod novim imenom Catania SSD 1946 krenuli su dizati fudbal iz pepela.

U ovom dijelu Sicilije fudbal nije umro, Catania je u Seriji D i sjajno su krenuli u novu sezonu gdje su u prvih osam kola upisali osam trijumfa u svojoj grupi.

Ipak u centar pažnje došli su navijači Catanije koji su napravili spektakl na utakmici sedmog kola protiv Locrija 1909. Domaća ekipa je slavila rezultatom 2:0, a tribine stadiona Angelo Massimino bile su ispunjene skoro do posljednjeg mjesta gdje su navijači napravili spektakl.

Oglasi

Prema neslužbenim informacijama utakmici četvrtog ranga u Italiji prisustvovalo je oko 20.000 gledatelja, a kapacitet stadiona je 23.266.

Emocije, strast i ljubav prema klubu nisu dozvolili gubitak jednog identiteta, a tim sa Sicilije bi uskoro mogli gledati u Seriji C možda čak i Seriji B.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Seriju B se početkom ove sezone vratio još jedan kultni klub sa Sicilije koji je bio pred gašenjem i potpunim nestankom, a to je ekipa Palerma.

Čini se da se fudbal na Sicliji lagano oporavlja što je svakako pozitivna i lijepa vijesti za sve ljubitelje italijanskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi