Cavani pripremio Higuaina za pakao u Napulju

On najbolje zna

Cavani pripremio Higuaina za pakao u Napulju

Ako neko može znati kako će Higuainu biti kada u nedjelju istrči pred prepuni San Paolo na kojem će ga čekati preko 50.000 bijesnih navijača Napolija, onda je to Edinson Cavani.

Urugvajac je također bio prvi napadač Napolija i miljenik navijača kada se 2013. godine odlučio da ode u PSG, dok je Higuain prošlog ljeta napravio "još goru" stvar odlaskom u Juventus.

Kako je povratak Higuaina na San Paolo aktuelna tema u Italiji, za komentar su upitali i Cavanija koji je psihički pripremio Argentinca za pakao koji mu se sprema.

"Sjećam se kada sam 2014. godine sa PSG-om igrao protiv Napolija. Iskreno, bilo je to strašno iskustvo. Osjećao sam se kao izdajnik, a moram priznati da mi nije baš jasno zašto su bili tako neprijateljski nastrojeni prema meni. Naravno da nisam očekivao cvijeće i aplauz, ali izlazak na teren uz takav doček navijača mi je bio poput ulaska pod hladan tuš", rekao je Cavani, koji je nakon toga dodao:

"Napoli je ostao u mom srcu, bez obzira na to. Moja djeca još uvijek žive u Napulju".

A, kada je riječ o samom Higuainu, Cavani poručuje:

"Mislim da će Higuainu biti istinski žao kada čuje zvižduke sa tribina, ali je sigurno spreman na to. On je sada u Juventusu, a to je udarac za Napoli".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gonzalo Higuain će sa Juventusom gostovati u Napulju dva puta u samo četiri dana - najprije u nedjelju u okviru Serije A, a zatim i u srijedu kada se ova dva kluba sastaju u revanšu polufinala Italije.

Otkako je prešao iz Napolija u Juventus, Higuain je protiv svog bivšeg kluba odigrao dvije utakmice i to u Torinu. Oba puta je Juventus pobjeđivao, a sjajni Argentinac je u obje utakmice zabijao po jedan gol.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti