Cazorla i Soriano sutra igraju posljednji meč za Villarreal

Jedan ide u Katar, drugi prekida karijeru

Cazorla i Soriano sutra igraju posljednji meč za Villarreal

E. Škorić

U španskom nogometnom ligašu Villarrealu potvrdili su kako je okončana saradnja sa iskusnim dvojcem Santijem Cazorlom i Brunom Sorianom.

Kako se navodi, dva veterana iz veznog reda i dvije velike nogometne legende napuštaju Žutu podmornicu u nedjelju nakon utakmice protiv Eibara.

To će za kapitena Soriana biti oproštajni meč u dresu Villarreala i generalno oproštajni u nogometu, dok će Cazorla karijeru nastaviti u Kataru.

Cazorlina karijera nije bila nimalo jednostavna, imao je strahovitih problema s povredama, koje su ga definitivno spriječile da bude još bolji, no i ovako može da bude ponosan na ono što je uradio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se Soriana tieč, on je cijelu karijeru proveo u Villarrealu i za ovaj klub je odigrao 420 utakmica, dok je u reprezentaciji Španije upisao 10 nastupa. Šteta samo što sutra neće biti publike jer ovaj dvojac zaslužuje velike ovacije na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi