Villarreal pao na Madrigalu, Sevilla ide u Ligu prvaka!

La Liga, 36. kolo

Villarreal pao na Madrigalu, Sevilla ide u Ligu prvaka!

Večeras je Villarreal na svom terenu ugostio Real Sociedad, u meču 36. kola La Lige. Žutoj podmornici je trebala pobjeda kako bi zadržala nade za četvrto mjesto i plasman u LP. Međutim, to se nije desilo.

Sociedad je sa El Madrigala odnio čitav plijen pošto je slavio rezultatom 1:2.

Ekipu Real Sociedada je ova pobjeda dovela jako blizu plasmana u Ligu Evrope, ali ona znači i da je Sevilla potvrdila četvrto mjesto i plasman u grupnu fazu LP - dva kola prije kraja sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Villarreal sada nema šanse da stigne Sevillu na četvrtoj poziciji, pa Andalužani mogu početi sa slavljem. Inače, pored Seville, u LP idu Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid.

Prvo poluvrijeme večerašnjeg duela nije donijelo golove da bi gosti poveli u 61. minuti preko Williana Josea. U 75. minuti je Llorente povisio na 0:2, da deset minuta kasnije Santi Cazorla samo uspio ublažiti poraz Žute podmornice golom za konačnih 1:2.

Top Komentari

Maestro
Kažu Zidan odlučio večeras će Ramos pucati penal (zna da će bit dosuđen ako krene šta po zlu)
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi