Cazorla ide kod Xavija?

Špekuliše se gdje bi 35-godišnji Španac mogao nastaviti karijeru

Cazorla ide kod Xavija?

Kada su svi pomislili da su povrede uspjele u potpunosti uništiti Santija Cazorlu, njegov Villarreal mu je pružio šansu, a španski mađioničar pokazao da je još u stanju oduševiti ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Cazorla je u Villarreal stigao prije dvije godine, nakon šest godina u Arsenalu, ali se sada bliži trenutak kada će napustiti El Madrigal.

35-godišnji veznjak je potpisao kratkoročno produženje ugovora kako bi mogao završiti sezonu sa Žutom podmornicom, a nakon toga neće okačiti kopačka o klin, već će krenuti u potragu za novim izazovom.

Prije nekoliko dana su se pojavile špekulacije da je za Cazorline usluge zainteresovan Bešiktaš, ali danas Mundo Deportivo piše da bi iskusni fudbaler karijeru mogao nastaviti u Kataru i to u ekipi Al-Sadda koju sa klupe vodi legenda Barcelone, Xavi.

Navodno je Al-Sadd spreman Cazorli ponuditi unosna primanja i dvogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba dodati i da i dalje traju špekulacije koje Cazorlu povezuju sa MLS-om.

Santi Cazorla je ove sezone igrao ključnu ulogu u ekipi Villarreala. Odigrao je 36 utakmica u svim takmičenjima (La Liga i Kup Kralja), postigao 12 golova i upisao devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi