Čeferin "opleo" po Perezu: Super liga je njegov san već 30 godina

Nije birao riječi

Čeferin "opleo" po Perezu: Super liga je njegov san već 30 godina

E. Oštraković

Predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin, u posljednjem intervjuu govorio je o Super ligi.

Naime, još uvijek se razmatra pokretanje Super lige za klubove, ali jasno je da bi tada najviše patila Liga prvaka.

"To je san Florentina Pereza već trideset godina. On tada nikako nije bio u nogometu. Kandidati za predsjednika Barcelone su protiv Super lige. Bayern, Juventus, kao i klubovi iz Engleske su također protiv ovog prijedloga", rekao je Čeferin, te je dodao:

"To je ideja, tačnije želja onih koji ne mare za ostatak nogometnog svijeta. Samo su zainteresovano za svoj profit, te za danas, a sutra ih nikako ne zanima. Njih nije briga šta bi se onda desilo sa manjim klubovima koji bi imali velike probleme", završio je Čeferin.

Top Komentari

Zoilomas
Ja licno nemam nista protiv super lige.
1 7
pero98
Bravo Ceferin.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi