UEFA uskoro donosi odluku o navijačima u završnici eurokupova

Trenutno je stav da će se igrati pred praznim tribinama

UEFA uskoro donosi odluku o navijačima u završnici eurokupova

Prvi čovjek UEFA-e, Aleksandar Čeferin, je poručio da će do 10. jula biti donesena konačna odluka o mogućem prisustvu navijača na preostalim utakmicama Lige prvaka i Lige Evrope.

Dva turnira će se završiti u "Final Eight" formatu, u Portugalu (LP) i Njemačkoj (LE), a kako sada stvari stoje utakmice će se igrati pred praznim tribinama.

Međutim, još postoji nada da bi barem dio kapaciteta stadiona na kojima će se utakmice igrati mogao biti otvoren za publiku.

Čeferin je sada istakao da bi se sve moglo promijeniti prije žrijeba završnice eurokupova koji je zakazan za naredni petak.

"U stalnom msmo kontaktu sa portugalskim i njemačkim vlastima, a u utorak sam razgovarao lično sa portugalskim premijerom", rekao je Čeferin za EFE, pa nastavio:

"Pratićemo sve preporuke vlasti i uskoro donijeti odluku, najvjerovatnije prije žrijeba 10. jula".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Voljeli bismo da navijači budu tu, naravno, ali nećemo dovesti u pitanje sigurnost svih koji budu učestvovali u završnici, pa čak iako je tužno i pomisliti da bi se najvažniji meč evropskog fudbala mogao odigrati pred praznim tribinama", poručio je Čeferin.

Podsjetimo, završnica LP i LE je zakazana za august.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi