Čeferin otklonio sve dileme: Laž je da ćemo prekinuti prvenstva i dati titule klubovima

Prvi čovjek UEFA-e

Čeferin otklonio sve dileme: Laž je da ćemo prekinuti prvenstva i dati titule klubovima

Prvi čovjek UEFA-e Alexander Čeferin kaže kako neće biti ništa od toga da se nacionalna prvenstva prekinu i titule dodijele timovima koji su trenutno lideri.

U medijima se pojavila informacija kako postoji mogućnost da će UEFA prekinuti sva nacionalna prvenstva radi koronavirusa i da će šampioni biti timovi koji su u tom trenutku prvi na tabeli.

Nakon jučerašnjeg sastanka UEFA-e jasno je da od prekida prvenstava neće biti ništa, a Čeferin je potvrdio da je ta vijest lažna i da ne bi bilo fer da klubovi koji su trenutno lideri na tabelama osvoje titulu mnogo prije kraja šampionata.

"Vidio sam lažne vijesti o tome da je UEFA savjetovala da se prvenstva sada prekinu i titula dodijeli vodećem timu. Moram da vam kažem da to nije istina. Cilj nam je da se lige završe i ništa slično nismo nikome preporučili", kaže on i dodaje:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne mogu da vam garantujem da će prvenstva biti završena do 30. juna, iako je to naša želja. Ne bi bilo fer da poredak koji je sad bude i zvaničan na kraju".

Inače, UEFA je odgodila EURO do ljeta 2021. godine upravo iz razloga da se nacionalna prvenstva ne odgađaju već odigraju do samog kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi