UEFA jučer odmah odbila ideju da se lige završe kroz sistem doigravanja za prvaka i ispadanje

Na to ni klubovi nisu pristali

UEFA jučer odmah odbila ideju da se lige završe kroz sistem doigravanja za prvaka i ispadanje

Endin Čaušević
Teme:

UEFA je jučer zvanično odlučila da se zbog pandemije koronavirusa Evropsko prvenstvo neće igrati ovog ljeta.

UEFA je zajedno sa članicama putem videolinka donijela odluku da se Euro odgodi, te će biti odigrano narednog ljeta u terminu od 12. juna do 12. jula.

Ovom odlukom prioritet su dobila klupska takmičenja i lige koje su prekinute u skoro cijeloj Evropi. UEFA-in cilj je da se lige završe do 30. juna ove godine, ali je teško prognozirati kada bi takmičenja ponovo mogla početi.

Na jučerašnjoj videokonferenciji bilo je raznih prijedloga, a jedan od njih je i da se do kraja sezone igraju samo doigravanja za prvaka, te opstanak u ligi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No, kako piše italijanska La Repubblica ovaj prijedlog je odmah odbijen, te su svi bili za to da se lige završe kako je i planirano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi