Čeferin otvoreno o problemima: Šta će se desiti onima koji ignorišu reprezentaciju Kosova?

Jasan je bio čovjek UEFA-e

Čeferin otvoreno o problemima: Šta će se desiti onima koji ignorišu reprezentaciju Kosova?

Samir Mlaćo

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin jasno je govorio o tome da će sve države članice UEFA-e morati da ugoste reprezentaciju Kosova.

Naveo je da će u suprotnom uslijediti žestoke sankcije, te da su pravila sasvim jasna.

"Naša pravila nalažu svim timovima da moraju da prihvate odigravanje utakmice protiv reprezentacije ili klubova sa Kosova, ako tako im odredi žrijeb. Tako će biti i na teritoriji Kosova, ali i na njihovoj", rekao je Čeferin.

Svakako da će problem predstavljati što pojedine države ne žele da priznaju nezavisnost Kosova, pa će se vjerovatno javiti problemi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Posebno će biti zanimljivo ukoliko se Kosovo plasiran na EP 2020. godine s obzirom da će se ovo takmičenja između ostalih igrati u Španiji koja nije priznala Kosovo.

Da li će uskoro pratiti novi skandal, ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Samkodk
Nece biti domacin utakmica spanija i to je to..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi