Čeka se rasplet oko Ajdina Hasića: Bešiktaš ponudio svoje uslove, dva velikana prate sa strane

Nema napretka u pregovorima

Čeka se rasplet oko Ajdina Hasića: Bešiktaš ponudio svoje uslove, dva velikana prate sa strane

M. Šljivak

Omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ajdin Hasić (18) još uvijek čeka na potpis profesionalnog ugovora.

Iako već godinu dana trenira sa ekipom Bešiktaša on još uvijek nije dogovorio uslove sa istanbulskim timom. Problem je novac kojeg za potpis traže menadžeri bh. fudbalera, odnosno cifra od dva miliona eura.

Bešiktaš je na kraju odlučio da Hasića ne povede na pripreme u Antaliju. Pregovori su nastavljeni, a istanbulski tim je napravio ponudu Hasićevim menadžerima.

Oni za potpis ugovora nude 700.000 eura, ali menadžeri 18-godišnjeg fudbalera ne pristaju na tu cifru. Oni su ipak ponovo malo smanjili zahtjeve i sada traže 1.7 miliona eura.

Razlika je dakle milion eura, ali ne nazire se dogovor zainteresovanih strana, pa je vrlo moguće da na kraju Hasić ne ostane u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mediji u ovoj zemlji tvrde da rasplet situacije između Hasića i Bešiktaša čekaju još dva velikana. To su Napoli i Benfica, koji su veoma zainteresovani za bh. fudbalera, pa bi umjesto u Bešiktašu Hasić na kraju mogao završiti u nekoj od ovih ekipa.

Novac je dakle glavna prepreka oko potpisa, a vidjet ćemo šta će se dešavati u narednim danima.

Top Komentari

PRAVIGAZIJA
Koja je poenta da nas iz SATA U SAT SMARATE sa ovim "TALENTOM" sto je vec vise od godinu dana NA LEDU? Zavrsit ce mu HUSARA da igra za Zvjezdu 09 ili Rudar Velenje..
0 2
gogs
Cemu ovoliko clanaka za ovog momka, nikako mi nije jasno, svaki dan clanak o Hasicu kao da je vanserijski talenat
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti