Čeka se službena potvrda: Mascherano napušta Barcu i ide po bogatstvo

Argentinski defanzivac dogovorio uslove ugovora sa kineskom ekipom

Čeka se službena potvrda: Mascherano napušta Barcu i ide po bogatstvo

Špekulacije o odlasku Javiera Mascherana iz Barcelone traju već neko vrijeme, a argentinski mediji sada tvrde da je dugogodišnji defanzivac Katalonaca postigao dogovor sa klubom iz kineske Super lige, te da će u narednim danima potpisati dvogodišnji ugovor sa svojom novom ekipom.

Navodno je Mascherano već sve "raščistio" i sa svojim sadašnjim klubom, te će u transferu vrijednom oko 10 miliona eura pojačati kineski Hebei.

Dva čelnika Hebeija su stigla u Barcelonu kako bi realizovala Mascheranov transfer, a i menadžer iskusnog Argentinca, Walter Tamer, je potvrdio da je Barca prihvatila poudu kineskog kluba "tešku" 10 miliona eura.

Mascherano je u dosadašnjem dijelu sezone imao limitiranu minutažu u Barci, a kako ima veliku želju biti u reprezentaciji Argentine na narednom Svjetskom prvenstvu, odlučio je sreću potražiti u Kini, gdje se nada da će "izbrusiti" formu do sljedećeg ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Transfer će biti ozvaničen kada počne prelazni rok u Kini, koji inače traje od 1. januara do 28. februara 2018. godine, a Barcelona će se tako "osloboditi" igrača koji je katalonski klub koštao 5.5 miliona eura godišnje.

Ipak, visoka primanja koja je imao u Barceloni se ne mogu porediti s onima koja će imati u Hebeiju, s obzirom da će Kinezi Mascheranu za dvije sezone isplatiti oko 19 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi