Čekajući Anđušića Trabzonspor doveo bivšu zvijezdu Chelseaja

Zvučno ime na obalama Crnog mora

Čekajući Anđušića Trabzonspor doveo bivšu zvijezdu Chelseaja

S. Bošković

Nemanja Anđušić nalazi se pred transferom karijere.

Fudbaler Mladosti iz Doboja kod Kaknja najvjerovatnije će potpisati za turski Trabzonspor, a u svlačionici bi mu društvo mogao praviti John Obi Mikel.

Jedan od najvećih turskih timova danas je potvrdio dolazak bivšeg fudbalera Chelseaja, koji je u Londonu igrao od 2006. do 2017. godine.

Mikel je potpisao dvogodišnji ugovor s Trabzonsporom, s mogućnosti produženja ugovora na još jednu godinu.

John Obi Mikel karijeru je počeo u Lynu, odakle je prešao u Chelsea, u kojem je ostavio i najveći trag. S Plavcima je osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti.

Dva puta je bio prvak Engleske, FA kup je osvojio tri puta. Liga kup i Community Shield jednom. Također, 2012. godine osvojio je Ligu prvaka, a godinu dana kasnije i Evropsku ligu.

Iz Chelseaja je prešao u kineski Tianjin, gdje je ostao godinu dana, a nakon toga se vratio na Otok i igrao za Middlesbrough.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Angažovanje Obija Mikela jasno pokazuje kakve su ambcije bivšeg prvaka Turske u sljedećoj sezoni, jer će nastupati i u Evropskoj ligi

Eventualnim dolaskom na obale Crnog mora Anđušić bi definitivno napravio veliki iskorak u karijeri nakon godina igranja u Premijer ligi BiH. Vrijedi napomenuti da je ovaj 22-godišnji fudbaler karijeru počeo u Leotaru, a još je nastupao za Sarajevo, Čelik, Olimpik, Travnik.


Top Komentari

BiHScout
puna kasa mladosti sad se mogu rasipati po kantonalnim ligama mozda dobiju i nekog iz 1.lige fbih
0 3
MLADOST
Nastaviti sa dosadašnjim radom, dovoditi mlade, perspektivne i slobodne igrače. Mora ih neko afirmisati.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi