Čekat ću te moja Buco: Selektora nećemo dobiti ni 22. decembra?
Ni naredna sjednica najvišeg tijela Nogometnog saveza najvjerovatnije neće iznjedriti nasljednika Mehmeda Baždarevića

Podijeljena mišljenja članova IO NFSBiH

Čekat ću te moja Buco: Selektora nećemo dobiti ni 22. decembra? · Saznajemo

Trakavica oko izbora novog selektora fudbalske reprezentacije najvjerovatnije će poprimiti novu dimenziju, ne zato da bi novom kormilaru bila isplaćena plaća manje, već zbog činjenice da su mišljenja članova Izvršnog odbora duboko podijeljena, neslužbeno saznaje SportSport.ba.

Naredna sjednica najvišeg tijela Nogometnog saveza bit će održana u Sarajevu 22. decembra, ali najvjerovatnije ni ona neće iznjedriti nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi nacionalnog fudbalskog tima.

Selektora smo trebali dobiti još prije mjesec, no članovi Izvršnog odbora iz FSRS nisu pristali glasati na prijedlog da selektor bude Meho Kodro.

"Nismo se uopće ni upuštali u proceduru glasanja za novog selektora. Saslušali smo prijedlog Komisije za izbor selektora i u konkurenciji između Kodre i Amara Osima, smatrali smo da je Osim bolje rješenje jer je Kodro svojevremeno radio protiv Saveza", kazao je nakon cjelodnevnog sastanka u Zenici Mile Kovačević, predsjednik FSRS nakon čega su iz RS-a istakli listu svojih osam kandidata za koje su smatrali da trebaju zaoštriti konkurenciju.

U međuvremenu Kodro je poručio svima da se "zagriju", u opticaj je ponovo uvedeno ime Roberta Prosinečkog, pričalo se i sa Draganom Okukom, Boškom Đurovskim, menadžerom Clarencea Seedorfa, pa i Fatihom Terimom, turskim "Imperatorom" koji nije bio ni na čijoj listi kandidata nego je u žižu dospio putem prijatelja Tarika Hodžića, nekadašnjeg saigrača iz Galatasaraya, danas sarajevskog ugostitelja.

Za sve to vrijeme, od 16. novembra dakle, do danas, malo se šta uopće iskristaliziralo, pa je logično što je odgođena prethodna sjednica. I da nije dolazio predsjednik UEFA Aleksandara Čeferin, ništa tog 29. novembra (na nekadašnji Dan republike) ne bi bilo usvojeno niti odlučeno.

Tako će vjerovatno biti i 22. decembra (na nekadašnji dan JNA), jer određeni članovi smatraju da ne treba žuriti s izborom, a podatak da se niti sa jednim kandidatom nije razgovaralo o konkretnim stvarima (visini primanja, saradnicima) dovoljno govori o ozbiljnosti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovako, paušalno, što i ptice na grani znaju, među kandidatima su Amar Osim samo zato jer se nije odrekao kandidature i Robert Prosinečki, ako u međuvremenu ne nađe klupski angažman.

Zanimljivo je također da reprezentacija svoju prvu utakmicu u 2018. igra krajem januara u Americi, pa je to utjeha. Ako ništa na novog selektora nećemo čekati do februara.

Top Komentari

Gari Garinča
Mafijo nogometna dabogada vam kriminalni novac za lijeka trebao. Ne mogu se dogovoriti oko talova.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi