Čelik angažovao veliko pojačanje i kompletirao tim za narednu sezonu
Zeničani su se pojačali pred nova iskušenja u Drugoj ligi FBiH

Iskusni stoper predvodit će odbranu Zeničana

Čelik angažovao veliko pojačanje i kompletirao tim za narednu sezonu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prvi su krenuli s pripremama za novu sezonu u kojoj će se takmičiti u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar". Svjesni su Zeničani da u većem rangu trebaju imati još jači tim, koji će spremno ući u novu bitku za bodove.

Nešto manje od mjesec dana ostalo je do početka sezone u ovom rangu takmičenja, a crno-crveni su već kompletirali tim za narednu sezonu. Prvom timu priključena su i četiri juniora, koji su svojim odnosom i igrama u prošloj sezoni zaslužili poziv u prvi tim. To su Adi Durmo golman, Imran Džaferović krilni napadač, Davud Arnautović lijevi bočni, te Adnan Mašić napadač.

Pored ovih talentovanih juniora klub je u klub vratio svoje nekadašnje igrače, a to su Sanjin Subotić, Eldar Sivac i Selim Žuna. Pored ovih igrača danas se i zvanično završio transfer još trojice igrača, koji će donijeti dodatni kvalitetu u zadnjoj liniji Čelika.

Novi igrači Čelika postali su Aladin Isaković, iskusni 35-godišnji defanzivac s preko 200 nastupa u Premijer ligi, mladi stoper Mirza Bradarić, te golman Deni Delić, koji bi trebao da bude alternativa Adisu Nurkoviću.

Novi tim navijači Čelika moći će da vide na djelu narednog vikenda, kada će Zeničani sudjelovati na turniru "Galib Mujčić" u Vitezu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

celikze
za ovu ligu dovoljno
5 0
elvir_86
Odličan sastav . Forza Chelik .
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi