Čelik na originalan način predstavio novo pojačanje

Slažu se kockice u redovima Zeničana

Čelik na originalan način predstavio novo pojačanje · Zvanično

Eldar Ganibegović

NK Čelik u narednoj sezoni igrat će Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a pred izazove u drugom rangu bh. fudbala predstavili su i najnovije pojačanje.

U fantastičnoj atmosferi na Bilinom polju Čelik je s 3:0 u drugoj utakmici razigravanja za plasman u Prvu ligu FBiH savladao Klis i tako došao na još jednu stepenicu do povratka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ipak su u Zenici oprezni i bitku za plasman u elitni rang najavljuju tek iduće sezone, no vrijedno rane na rješavanju igračke križaljke.

Tako je danas kao novi član tima s Bilinog polja predstavljen Faruk Piljug, 21-godišnji desni bek koji stiže iz BFK Simm Bau.

Originalnim videozapisom njega je NK Čelik predstavio na društvenim mrežama. Pogledajte.

Oglasi

Welcome back Faruk! 👋 #samočelik #PrvaLigaFBiH

Posted by NK Čelik Zenica on Saturday, July 1, 2023

Dvadesetjednogodišnji Faruk Piljug danas je potpisao ugovor s našim klubom i zvanično postao novi igrač Čelika!

Faruk Piljug rođen je 15. aprila 2002. godine u Kaknju. Prošao je omladinske kategorije našeg kluba, te nastupao u Kantonalnoj ligi ZDK za seniorsku ekipu Čelika. Naredne dvije sezone proveo je u Prvoj ligi FBiH u ekipama Mladost DK (2021/23) i Simm-Bau (2022/23). Prethodne sezone upisao je 27 nastupa i postigao 4, te asistirao 3 pogotka. Ukupno u Prvoj ligi FBiH upisao je 43 nastupa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Piljug može igrati na pozicijama desnog bočnog i krilnog napadača. Dobro došao nazad Faruk, želimo ti puno sreće u najdražem dresu", objavili su iz NK Čelik.

Podsjetimo, ranije su Čelik pojačala imena poput Kenana Salkanovića i Amera Mehića. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi