Čelik protiv Slobode želi prekinuti negativnu seriju
Zeničani vjeruju da sutra mogu do pozitivnog rezultata protiv lidera na tabeli

Sutra na Bilinom polju derbi kola 1.lige FBiH

Čelik protiv Slobode želi prekinuti negativnu seriju

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru  derbi utakmica 11. kola 1.lige FBiH na Bilinom polju dočekati lidera na tabeli ekipu tuzlanske Slobode. Zeničani će u ovaj meč ući s novim šefom struke, Nizahom Hukićem, koji je od ponedjeljka na klupi zamijenio Armina Duvnjaka, te će ekipu voditi do kraja polusezone.

Danas je uoči sutrašnje utakmice na Bilinom polju održana i press konferencija, a prisutnim medijima obratili su se Generalni direktor Emir Ćerim, klupski advokat Tarik Hadžimahmutović, pomoćni trener Adis Nurković, te golman Adi Durmo.

Generalni direktor kluba kazao je nešto više o aktivnostima u klubu, promjeni šefa struke, te utakmici protiv Zrinjskog u okviru Kupa BiH.

„Kada je u pitanju ostavka Armina Duvnjaka u dogovoru smo se odlučili na taj potez nakon serije loših rezultata i igara. Izgubili smo pozitivnu atmosferu i priču oko prvog tima, tako da je došlo do prekida saradnje. Mislim da se pogriješilo u vezi pojačanja, igrači koji su došli, a ne svi nisu opravdali povjerenje. Najviše je zaboljelo što nije bilo više energije i pozitive, tako da se nadamo da ćemo razdrmati prvi tim novim trenerom Nizahom Hukićem. To imaju priliku uraditi već sutra u derbiju kola. Naše ambicije je jesu da se vratimo na pravi kolosijek, odnosno na naše domaće igrače iz našeg omladinskog pogona, tako da vjerujem da će naši treneri izvući maksimum iz ovog tima. Juniorska selekcija je prva na tabeli i cilj nam je ulazak u Premijer ligu i uložit ćemo sve kapacitete da naši juniori naredne sezone igraju u najvišem rangu. Konačno se dogovorio termin utakmice protiv Zrinjskog jeste 2.novembra u 18 sati na našem stadionu i očekujemo istinski spektakl", kazao je Ćerim.

Klupski advokat objasnio je situaciju oko deblokade računa i još jednom pozvao banke i sud da djeluju efikasno i skinu blokadu, kako bi klub imao odblokiran račun.

„Želim da iznesem detalje oko postupka deblokade računa, što se tiče kluba, mi smo platili sve, znači do nas nije nego do banaka i suda. Šta kazati, mi smo sve kapacitete usmjerili u tom pravcu, sve smo potrošili lične kredite da ljude molimo da ubrzaju taj postupak. Vrlo teško je kazati kada će to biti sve završeno, do nas nije, kada će on svoj dio posla uraditi ne znamo. Mi ih svaki dan pritišćemo, ali nadam se da će u narednom periodu imati više razumijevanja prema našem klubu, ali i javnost prema nama jer 18 godina je blokiran račun, ne može se ništa preko noći, bilo je puno postupaka i blokada, treba vrijeme, ali vjerujem da ćemo uskoro to odraditi" kazao je Hadžimahmutović.

Oglasi

Jedan od trenera u stručnom štabu Adis Nurković, kazao je nešto više o trenažnom procesu, te očekivanjima od sutrašnje utakmice protiv lidera na tabeli.

„Nije bajna situacija na tabeli i onako kako smo igrali, ja bih se zahvalio bivšem šefu Arminu Duvnjaku što je bio s nama i napravio jedan uspjeh vrijedan poštovanja. Sada je tu novi trener i nas dvojica koji smo tu već bili. Sloboda nam dolazi, derbi starih rivala, klubova s renomeom i molim navijače da budu uz nas, potrebna nam je podrška da se izvučemo iz ove rezultatske krize. Siguran sam da ovi momci imaju kvalitete i da to pokažu već sutra. Imamo dosta problema s igračkim kadrom, Vardo je povrijeđen, Sivac ima tri žuta kartona, na povrede se želi Mehić, Isaković je bolestan, Šarić ima slomljenu kost, tako da imamo dosta problema. Nećemo puno mijenjati, ali pokušat ćemo promijeniti pristup terenu i igri, odnosno fali im samopouzdanja. Oni nisu zaboravili igrati, ali znate kada se igraču uvuče nervoza i izlaz iz te krize samo može biti u dobrom rezultatu, a nadam se da je to već sutra. Vidjet ćete možda već sutra i neke naše juniore, koji već treniraju s nama", kazao je Nurković.

Golman Adi Durmo jedan od rijetkih igrača ove sezone koji je opravdao povjerenje i svojim partijama je postao ljubimac navijača Čelika, on se nada da ekipa sutra može odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Želio bih da se zahvalim navijačima na podršci u prošloj utakmici, vjerujem da ćemo sutra pokazati svoje kvalitete. Moramo što prije zaboraviti krizu, nadamo se sutra pozitivnom rezultatu. Moramo vratiti pozitivnu energiju i s time dolaze i pozitivni rezultati, vjerujem da ćemo sutra već to pokazati.

Utakmica između Čelika i Slobode igra se sutra od 18 sati na Bilinom polju, te se očekuje dobra posjeta u Zenici, gdje su svoj dolazak najavili i navijači kluba s Tušnja. Jedna konvertibilna marka od svake ulaznice će biti usmjeren za liječenje devetomjesečnog Afana Šehića, kojem je novac potreban za hitnu operaciju u Turskoj. NK Čelik ovu akciju će raditi s udruženjem pomozi.ba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Samo Celik.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti