Kukiću derbi Čelika i Slobode, Zenica je u ovom kolu Prve lige FBiH u centru pažnje
Kukić je dijelio pravdu na meču Slobode i Rudara na Tušnju

Stari rivali se dobro poznaju

Kukiću derbi Čelika i Slobode, Zenica je u ovom kolu Prve lige FBiH u centru pažnje

S. Mlaćo, foto: E. Dindić

Za vikend se igraju susreti 11. kola Prve lige FBiH, a svakako da je u centru pažnje veliki derbi Čelika i Slobode.

Zeničani su ostali bez trenera nakon poraza u prošlom kolu i trenutno su na 10. mjestu, dok je Sloboda lider i u 11. kola ima čak deset pobjeda.

Očekuje se ispunjeno Bilino Polje, a pravdu će dijeliti Armin Kukić iz Bugojna sa pomoćnicima Almirom Huskićem (Bugojno) i Adnanom Ibrahimovićem (Brčko).

Čini se da će NS FBiH napravio odličan izbor jer je Kukić do sada dobio brojne pohvale, a u budućnosti bi ga mogli gledati i na premijerligaškim terenima.

Meč u Zenici igra se u subotu od 18 sati uz direktan prijenos na MY TV.

Oglasi

Pravdu na meču Radnik iz Hadžića i Zvijezda Gradadačac dijelit će Drago Tabak iz Tomislavgrada, dok je glavni sudija meča Goražde - Budućnost Banovići Emir Omerhodžić iz Sarajeva.

U Tomislavgradu igraju HNK Tomislav i BFK Simm Bau, a glavni sudija je Denis Limov iz Gabele.

Zanimljiv meč se očekuje u Hadžićima. Radnik i Zvijezda su imali u prošlom kolu zamjerki na suđenje, a sada će im u međusobnom duelu pravdu dijeliti Drago Tabak iz Tomislavgrada.

Glavni sudija na meču Bratstvo - TOŠK je Mario Pejić iz Gruda.

U nedjelju se od 14:30 sati igraju dva meča. Stupčanica će ugostiti ove sezone slabašni Rudar iz Kaknja,a glavni sudija je Benjamin Berbić iz Banovića.

U istom terminu FK Gornji Rahić dočekuje NK Jedinstvo. Pravdu će dijeliti Deni Ćetibović iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mladost će bodova spasa tražiti na svom terenu protiv Gradine. Na centru u Doboj Kaknju naći će se Goran Kolobara iz Mostara.

Iskreno se nadamo da će sudije svoj posao odraditi na najbolji mogući način, te da ćemo iza vikenda pisati o kvalitetnim utakmicama i lijepim potezima, a nikako o ljudima u crnim te čelnicima Saveza.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi